Kader helpt bij

Machineveiligheid

Machineveiligheid is belangrijk tijdens het gebruik, het ontwerpen én onderhouden van de machines. Je wilt dat medewerkers veilig kunnen werken, maar ook voldoen aan de wet- en regelgeving. Van verpakkingsmachine tot sluiscomplex, groot of klein: bij Kader adviseren we je graag over alle soorten machines! 

Offerte
Stel ons je vraag
Aan de slag met machineveiligheid

Heb je ondersteuning nodig bij het voldoen aan de Machinerichtlijn? Kom direct in contact met Kader voor jouw vraagstuk. 

Contact Advies is nooit ver weg

Waarom machineveiligheid?

Breng je een machine in Europa op de markt? Of neem je die in gebruik? Dan is het natuurlijk van belang dat je er veilig mee kunt werken. Om dit te verzekeren moet je voldoen aan de veiligheidseisen die staan beschreven in de Machinerichtlijn (2006/42/EG). Dit is een Europese productrichtlijn. In Nederland staan de eisen ook in het Warenwetbesluit Machines. Deze wetgeving geldt voor nieuwe machines die in de handel worden genomen. Voor bestaande machines staan de veiligheidseisen beschreven in de Richtlijn Arbeidsmiddelen.

De belangrijkste thema’s waarin we adviseren over machineveiligheid zijn: CE-markering, Richtlijn Arbeidsmiddelen, Keurings- en inspectieplan, Functionele Veiligheid (Performance Level en Safety Integrity Level) en LOTOTO.  

Meer informatie? Neem contact op met een van onze adviseurs. 

Mist jouw vraagstuk?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

088-9951320

sales@kader.nl

Of vraag direct een offerte aan
CE-verklaring installatie luierrecycling

Kader X ARN

Download

Functionele Veiligheid in Machinebouw

Zonder kennis van veiligheidsgerelateerde onderdelen is het tegenwoordig bijna onmogelijk om nog een besturingssysteem te ontwerpen. Met deze brochure helpen we je een stukje op weg. 

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *

Klantcases

08/02/2022

Risicobeoordeling Machinerichtlijn en Richtlijn Arbeidsmiddelen voor Rijkswaterstaat

Lees verder
04/03/2019

Risicobeoordeling Operationeel Rijkswaterstaat Bedien- en Begeleidingswerkplek

Lees verder
12/09/2021

CE-Traject motorproefdraairuimte Koninklijke Landmacht

Lees verder

Persoonlijk

We hebben oog voor onze klanten. Zijn er echt voor de ander. We staan dichtbij en begrijpen wat er nodig is.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Wij kijken vooruit. Onze visie helpt je verder. We denken buiten de bestaande kaders.

Pragmatisch

Wij maken complexe materie begrijpelijk. Staan voor wat we zeggen. Gaan doelgericht aan de slag.

Vakkundig

Kennis en kunde staan hoog in het vaandel. We blijven ons ontwikkelen. Op ons kun je bouwen, en vertrouwen dat het goed komt.