Consulting

UK Authorised Representative nodig?

Ben je fabrikant én gevestigd buiten de UK én wil je je product verkopen op de UK markt? Schakel dan UKCA Experts (onderdeel van Kader Group) in als jouw UK Authorised Representative (UK AR).  Wij zijn gesitueerd in de UK en kunnen optreden als jouw gemachtigde. Binnen 24 uur na het ontvangen van het ondertekende mandaat kunnen we al vermeld worden op jouw verpakking.

Wanneer heb je een Authorised Representative nodig in de UK?

Binnen de UK is een AR meestal niet noodzakelijk, maar het wordt het wordt wel aanbevolen. Je ziet vaak dat Autoriteiten in de UK toch verlangen dat er een UK AR wordt aangewezen. Voor fabrikanten van medische hulpmiddelen die buiten de UK gevestigd zijn en hun product op de UK markt willen verkopen is een gemachtigde wel verplicht. Dit wordt een UK Responsible Person (UKRP) genoemd.  

De UK AR is het aanspreekpunt voor de autoriteiten en dient er daarom zeker van te zijn dat de fabrikant producten verkoopt op de UK markt die in overeenstemming zijn met de UK product veiligheidswetgeving. Dit gaat om producten die direct verkocht worden, via e-commerce (online) of door middel van een bestelhuisdienstverlener.

Dezelfde rol binnen de EU wordt een EU AR genoemd.

Welke verantwoordelijkheden heeft de UK AR?

De Uk Authorised Representative fungeert als tussenpersoon voor de fabrikant en de autoriteiten binnen de UK.

Werkzaamheden van een UK AR kunnen zijn:

  • Controle van de UKCA markering/CE markering.
  • Beschikbaar stellen van de technische documentatie (waaronder de Conformiteitsverklaring (UK/EU DoC) voor nationale toezichthoudende autoriteiten.
  • Behandelen van verzoeken van autoriteiten.
  • Samenwerking met autoriteiten etc.

Wat bieden wij jou? 

UKCA Experts (onderdeel van Kader Group) is geregistreerd in de UK en kan daarom handelen als jouw UK Authorised Representative. Als fabrikant besteed je specifieke taken uit aan de UK AR. We helpen je toegang te verkrijgen tot de UK markt en nemen de bijbehorende verantwoordelijkheden op ons.

Ons team van 15+ experts heeft meer dan 25 jaar ervaring. Wij zijn daardoor een betrouwbare keuze en expert op het gebied van UK AR.

Nieuw

Onze nieuwste artikelen

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder

Tijd voor actie! Waar de machinebouwer aan moet werken

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig