Consulting

CE-markering machines

Of je nu machinebouwer bent of eindgebruiker: wij helpen je graag bij vraagstukken of projecten rondom machineveiligheid. Bijvoorbeeld in de vorm van advies, coaching, begeleiding of het uitvoeren van bepaalde stappen uit het CE-traject.

Breng je een machine in Europa op de markt? Of neem je die in gebruik? Dan moet deze machine voldoen aan de Machinerichtlijn (2006/42/EG), een Europese productrichtlijn. In Nederland is deze richtlijn verwerkt in het Warenwetbesluit Machines. 

Ondersteuning bij het CE-traject

Wij bieden op een praktische en resultaatgerichte manier ondersteuning bij het CE-traject van een machine. Dit kan zijn in de vorm van advies, coaching, begeleiding of het uitvoeren van bepaalde stappen uit het CE-traject. 

We ondersteunen bij: 

  • het uitvoeren of begeleiden van de risicobeoordeling; 
  • het onderzoeken van welke essentiële veiligheids- en gezondheidseisen er op jouw manchine van toepassing zijn en eventueel ook het toetsen of de machine hiermee in overeenstemming is;
  • het vaststellen welke normen er toegepast kunnen worden en wat dit concreet betekent voor jouw machine;
  • alle stappen rondom de implementatie van besturingstechnische veiligheidsfuncties (SIL/PL); 
  • het opstellen van documentatie, zoals de gebruiksaanwijzing en verklaring van overeenstemming.  

Ook adviseren we over complexere vraagstukken. Waar liggen bijvoorbeeld bepaalde verantwoordelijkheden? Wie is fabrikant? Wanneer geldt een overkoepelende CE-markering op een samenstel van machines? En wat betekent de komst van de Machineverordening?

Kortom: we bieden graag ondersteuning door diverse stappen uit te voeren en door documentatie of processen te toetsen, te reviewen of te auditeren. Daarnaast kun je met alle vragen romdom de CE-markering bij ons terecht. 

Cursus

Wil je meer kennis opdoen over de wet- en regelgeving op het gebied van machineveiligheid? Bekijk dan ook onze cursus: CE-Markering.

Download

Basisprincipes Machinerichtlijn

Download via de onderstaande knop een informatieve brochure waarin de basisprincipes met betrekking tot de Machinerichtlijn, het CE-conformiteitstraject en een overzicht van de meest relevante machineveiligheidsnormen is samengevat.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *

Klantcases

12/09/2021

CE-Traject motorproefdraairuimte Koninklijke Landmacht

Lees verder
08/02/2022

Risicobeoordeling Machinerichtlijn en Richtlijn Arbeidsmiddelen voor Rijkswaterstaat

Lees verder
04/03/2019

Risicobeoordeling Operationeel Rijkswaterstaat Bedien- en Begeleidingswerkplek

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht