Klantcase

CE-Traject motorproefdraairuimte Koninklijke Landmacht

Recent is de motorproefdraairuimte op de Johannes Postkazerne voor infanteriegevechtsvoertuig CV90 door de Koninklijke Landmacht officieel in gebruik genomen.

Consulting
Veiligheidsaspecten en proefopstelling

Ben je op zoek naar een praktische manier om veiligheidsregels in het ontwerp van je machine te integreren? Onze adviseurs draaien hun hand er niet voor om.

Neem contact op Advies is nooit ver weg
CE-traject

Veiligheidsaspecten

Kader (voorheen uit naam van D&F) heeft de veiligheidsaspecten en het CE-traject van de proefopstelling voor haar rekening genomen, in samenwerking met de ontwerpende en gebruikende partijen van Defensie. 

Van analoog naar digitaal 

Het idee was de bestaande techniek geschikt te maken voor CV90. De motorproefdraaistand zou analoog blijven, waarbij de motor op afstand bediend kon worden met hendels en knoppen. Maar halverwege het project is besloten om de aansturing volledig digitaal te maken, waarmee het ontwerp is vereenvoudigd en flexibiliteit krijgt voor eventuele toekomstige ontwikkelingen. De hendels en knoppen maken plaats voor bediening via een laptop. 

 

 

Machine Safety

Op zoek naar advies over CE-markering?

De technisch adviseurs van Kader zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving op het gebied van Machineveiligheid. Wij ondersteunen je dan ook graag bij alle CE-aangelegenheden die doorlopen moeten worden voor de CE-markering van jouw machine. 

Contact Help mij op weg
Veiligheidsaspecten

Veiligheidsaspecten en CE-traject 

Naast de bedieningsaspecten zijn ook de veiligheidsaspecten meegewogen. Kader heeft geholpen om op een praktische manier de veiligheidsregels in het ontwerp te integreren. Het resultaat is een CE-gemarkeerde proefopstelling als veilig arbeidsmiddel volgens de huidige stand der techniek. 

Veel voordelen 

In september werd de motorproefstand opgeleverd. De nieuwe proefstand levert de Koninklijke Landmacht veel voordelen op. Voor het ILM onderhoud kunnen de monteurs nu de krachtbronnen op een arbo-vriendelijker manier controleren met minder blootstelling aan geluidsoverlast en uitstoot. 

Actueel

Onze nieuwste artikelen

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder

Tijd voor actie! Waar de machinebouwer aan moet werken

Lees verder

Kader Technical Safety presenteert: Webinar ARIE

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht