Kader helpt bij

Procesveiligheid

Bij werk met gevaarlijke stoffen is procesveiligheid essentieel. Voor producenten is het belangrijk om de risico’s van werken met chemische stoffen tijdens gebruik, onderhoud of uitbreiding van een installatie te minimaliseren. Bovendien is dit wettelijk verplicht vanuit de Arbo- en BRZO-wetten (Besluit Risico’s Zware Ongevallen). Ook heeft de overheid eisen opgesteld in wet- en regelgeving zoals de ARIE-regeling, Bevi, warenwetregeling drukapparatuur en ATEX.

Offerte
Stel ons je vraag
Aan de slag met procesveiligheid

Werk je met gevaarlijke stoffen? Laat Kader je ondersteunen bij het uitvoeren van relevante risicostudies. Kom direct in contact met Kader voor jouw vraagstuk. 

Contact Advies begint bij Kader

Waarom procesveiligheid?

Process Safety Management (PSM) gaat over de borging van organisatorische veiligheidsrisico’s in een veiligheidsbeheersysteem (VBS). Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de risico’s van een niet goed opgezet MOC-programma, onderhoud en inspectie, een werkvergunningssysteem of een gebrekkige borging van informatie. In totaal zijn er meer dan twintig elementen in een VBS die bijdragen aan de procesveiligheid van een installatie. 

Explosieveiligheid (ATEX) 

Een bijzondere expertise binnen procesveiligheid is explosieveiligheid (ATEX). Waar brandbare gassen, vloeistoffen of poeders worden gebruikt is explosiegevaar. Kader ondersteunt organisaties met de gevarenbronanalyse, de zonering, de ontstekingsbronanalyse en het explosieveiligheidsdocument. Ook bieden wij trainingen rondom procesveiligheid en ATEX.  

Welke studies voeren we uit? 

De risicostudies die we uitvoeren zijn onder andere de, HAZOP, HAZID, SWIFT, en LOPA

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs! 

Mist jouw vraagstuk?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

088-9951320

sales@kader.nl

Of vraag direct een offerte aan
Actueel

Gerelateerd nieuws

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder
08/03/2024

Waterstof en explosieveiligheid − dit moet je weten

Lees verder

Persoonlijk

We hebben oog voor onze klanten. Zijn er echt voor de ander. We staan dichtbij en begrijpen wat er nodig is.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Wij kijken vooruit. Onze visie helpt je verder. We denken buiten de bestaande kaders.

Pragmatisch

Wij maken complexe materie begrijpelijk. Staan voor wat we zeggen. Gaan doelgericht aan de slag.

Vakkundig

Kennis en kunde staan hoog in het vaandel. We blijven ons ontwikkelen. Op ons kun je bouwen, en vertrouwen dat het goed komt.