Wetgeving

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG (of General Data Protection Regulation, GDPR) is sinds 25 mei 2018 een feit. Iedere organisatie moet sindsdien voldoen aan deze Europese AVG wetgeving, waarbij alleen noodzakelijke persoonsgegevens mogen op een zorgvuldige manier worden opgeslagen en verwerkt.

AVG wetgeving

Bij het overtreden van de AVG wetgeving kan een boete opgelegd worden van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet

Voldoen aan AVG

Wilt je boetes voorkomen en voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG? Laat Kader je ondersteunen bij het inventariseren van de punten die momenteel binnen jouw organisatie niet conform de AVG wetgeving zijn ingericht. Op basis van deze zogenaamde Privacy nulmeting geeft Kader concrete verbeteradviezen voor verdere optimalisatie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG. De tijdsinvestering en kosten hiervoor zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de maatregelen en de te ondernemen acties om te voldoen aan de AVG wet.

Nieuw

Onze nieuwste artikelen

Whitepaper: Informatiebeveiliging met ISO 27001 of NEN 7510

Lees verder

Krijgt mijn organisatie straks te maken met de nieuwe NIS2-richtlijn?

Lees verder

AI & privacy: 5 tips om verantwoord met kunstmatige intelligentie om te gaan

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht