Het CO2-prestatieladder certificaat voor Voets Groep BV.

Kader werkt samen met bedrijven vanuit allerlei sectoren. Zo ook met Voets Groep B.V. In een project van vijf maanden heeft onze collega Kevin Hamann het bedrijf geholpen bij het behalen van de CO2- prestatieladder. En dat is gelukt, want de certificering is nu succesvol in the pocket.

Over Voets Groep

Voets Groep is een bedrijf wiens naam een echt begrip is in de wereld van tractoren en werktuigen. Het team van ruim 70 gemotiveerde werknemers staat voor je klaar wanneer je op zoek bent naar deskundig advies over en voor de aanschaf van hoogwaardige machines, zowel nieuw als gebruikt. Het bedrijf is actief in onder andere de landbouw, tuinbouw en groenbeheersing. Is er na de aanschaf onderhoud nodig of gaat er iets kapot? Ook daarbij kan Voets je helpen met hun eigen, speciaal ingerichte werkplaats. Zo kun je ook na de aanschaf van het product bij ze terecht en zorgen ze er samen met jou voor dat het werk door kan gaan, in plaats van stilvalt.

Voetafdruk verminderen

De verkoop van werktuigen zorgt echter voor een ecologische voetafdruk. Voets Groep is zich hiervan bewust en neemt haar verantwoordelijkheid. Zo levert het bedrijf een volledige lijn aan emissieloze voertuigen. Ook lag er de wens om de CO2-prestatieladder te betreden en om nieuwe doelen te stellen om de huidige voetafdruk te verminderen. In haar zoektocht naar ondersteuning bij dit proces kwam het bedrijf bij Kader uit.

Een fijne samenwerking met heldere doelen

Het was een leerzaam traject waarbij de samenwerking van beide kanten goed beviel. Beide partijen stonden voor elkaar klaar wanneer het nodig was. Voets heeft nu een concreet plan om hun CO2- uitstoot met 26% te verminderen voor het einde van 2026. Dit doet ze onder andere door het pand te “vergroenen” en door het opwekken van groene stroom. Daarnaast is nu het CO2-prestatieladder certificaat behaald.

Rondje op de trekker

Om de mooie resultaten te vieren mocht onze collega Kevin zelfs samen met de auditor een rondje op een tractor rijden. Dit resulteerde in de onderstaande beelden. Zeker een ervaring die je niet snel vergeet! Kevin zal daarnaast nog wel vaker bij Voets over de vloer komen, want voor het komende jaar zijn er ook nieuwe afspraken gemaakt om de certificering te onderhouden.

Meer informatie?

Heeft jouw bedrijf ook ambities om zijn CO2-voetafdruk te verminderen? Of wil je de CO2- prestatieladder gaan betreden? Onze consultants helpen je graag! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste klantcases

De Knegt & Leeflang werkt samen met Kader aan het verlagen van zijn CO2 uitstoot

Lees verder

Hoe Plukon Blokker samen met Kader zijn milieubelasting beperkt

Lees verder

Stantec behaalt CO2 Prestatieladder niveau 5

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht