De Knegt & Leeflang werkt samen met Kader aan het verlagen van zijn CO2 uitstoot

Ben je op zoek naar relatiegeschenken die de juiste snaar raken, kerstpakketten waar medewerkers echt blij mee zijn of promotionele artikelen die jouw organisatie laten opvallen? Dan moet je bij De Knegt & Leeflang zijn. Het familiebedrijf uit Gouda maakt, verpakt & verstuurd zo’n 200.000 kerstpakketten per jaar. Met hun brede collectie aan relatiegeschenken is er altijd een passend cadeau voor elke gelegenheid. Hierin word je als klant vervolgens volledig ontzorgt. Van het idee tot concept en de logistieke afhandeling, De Knegt & Leeflang neemt je alles uit handen. De laatste jaren is het steeds belangrijker geworden om ook hierbij duurzaam te werken. Onze collega Kevin is daarom ingeschakeld om het bedrijf te ondersteunen bij de opzet van de CO2-prestatieladder.

Lees hieronder verder

Inzicht in het verbruik

De CO2-prestatieladder werd ingezet als hulpmiddel om inzicht te krijgen in de huidige uitstoot van het bedrijf. Vervolgens werd er een plan gemaakt om deze uitstoot mee te verminderen. De Knegt & Leeflang zit in een verzamelpand met meerdere huurders. Hierdoor is er bij het verbruik gerekend met het aantal vierkante meter van de geschenkenspecialist t.o.v. van de totale bedrijfsoppervlakte. Aangezien de Knegt & Leeflang de grootste huurders is in het pand, kan uitgegaan worden dat de hoeveelheid verbruik betrouwbaar is.

Ambitieus met goede eerste stappen

Het doel is om tot een CO2-reductie te komen van 70% in de periode van 2023 t/m 2026. Dit is een ambitieus plan wat ook de motivatie van De Knegt & Leeflang laat zien. De eerste stappen zijn hiervoor al gezet. Er is namelijk gelijk een grote verbetering doorgevoerd door de stand van de verwarming te verlagen en het gebruik ervan te verkorten. Hiermee zal er waarschijnlijk al 30% minder gas verbruikt worden. Ook zijn er gesprekken met de verhuurder van het pand gaande om over te stappen op volledig groene stroom.

Een succesvolle audit

De Knegt & Leeflang heeft de audit met vlag en wimpel doorstaan en heeft daarmee het CO2-bewust certificaat behaald. Met zulke goede resultaten kunnen we alleen maar zeggen dat het project succesvol is afgerond. Door een laagdrempelige samenwerking was het makkelijk om elkaar te benaderen en zo snel het antwoord te vinden op alle vragen. Het bedrijf heeft nu een concreet plan om ook in de toekomst verder te verduurzamen en een certificaat als kroon op het al verzette werk.

Meer informatie

Heeft jouw bedrijf ook ambities op het gebied van duurzaamheid en kan het daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Neem contact met ons op. 

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste artikelen

De CSRD-beslisboom – dit moet jouw bedrijf doen

Lees verder

Scope 3 – stoot jouw organisatie meer CO2 uit dan je denkt?

Lees verder

Dit moet je weten over de Sustainable Development Goals

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht