Consulting

Duurzaamheidscultuur

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn steeds belangrijker, ook in het bedrijfsleven. Wij hebben expertise in verschillende duurzaamheidsthema’s en helpen je graag: van technisch, organisatorisch tot cultuur en gedrag.  

We bieden ondersteuning bij verschillende onderwerpen: 

1. Techniek 

We helpen je met energie audits (EED), CO2-reductie, verduurzaming van gebouwen of het circulair maken van jouw product(ie). 

2. Organisatorisch 

We helpen je met Integraal Compliance Management, ESG – GRI of CSR rapportages, ISO 14001, 26001 of 50001 certificeringen of maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). 

3. Cultuur en gedrag 

We sluiten aan bij lopende cultuurprogramma’s, bijvoorbeeld programma’s over veiligheid, gezondheid of kernwaarden. Ook ontwikkelen we leiderschap: welk duurzaamheidsgedrag stuur je aan? En hoe doet je dat? Verder verbeteren we de sociale veiligheid of begeleiden een ambassadeursprogramma.  

Wat bieden wij jou? 

Verwacht een scherpe analyse en concrete aanbevelingen. We gaan op zoek naar het doel van je organisatie. Wat is jullie bijdrage aan mens, natuur en klimaat? Door bijvoorbeeld (spiegel)workshops brengen we structuur in processen, rollen en verantwoordelijkheden.  

Daarnaast kunnen we met online enquêtes percepties over organisatiecultuur onderzoeken. Zoals over leiderschap en betrokkenheid in de organisatie. Ook geven we workshops aan interne en externe stakeholders en bespreken we de reputatie, het vertrouwen en de samenwerking in de keten.  

Neem contact op 

Kortom: wil jij je duurzame strategie versterken? En wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen doen? Neem contact op met een van onze adviseurs. Wij bieden altijd een adviestraject op maat.  

Actueel

Gerelateerd nieuws

Webinar CSRD: wat zijn mijn verplichtingen?

Lees verder

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Scope 3 – stoot jouw organisatie meer CO2 uit dan je denkt?

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht