Consulting

CO2 footprint

Ontdek met een CO2 footprint waarop jouw organisatie de CO2 uitstoot kan verminderen. Dit kan leiden tot flinke besparingen. Soms is de aanwezigheid van een CO2 footprint voldoende en is certificatie volgens de CO2 Prestatieladder niet direct nodig. 

Met de CO2 footprint verminder je op een praktische manier je CO2 uitstoot. Jouw organisatie draagt hiermee bij aan een beter milieu. Ook intern zie je voordelen: zo bespaar je met de juiste beheersmaatregelen tijd, maar ook kosten voor bijvoorbeeld transport, emissie, energie, papier, water en afval. De CO2 footprint is gebaseerd op de ISO 14064 en vormt een goed startpunt voor klimaatbewust ondernemen. Ook is het een prima basis voor de uitgebreidere CO2 Prestatieladder. 

ISO 14064 

Kader berekent de uitstoot van vervoer en energieverbruik op basis van de ISO 14064 norm (een van de eisen uit de CO2 Prestatieladder). Bovendien biedt het inzicht in verbruik en kosten van energie en emissie. Je kunt hierbij denken aan praktische informatie, zoals het brandstofverbruik van het wagenpark, verbruik van gas en elektriciteit. Ten slotte kun je doelstellingen formuleren en maatregelen treffen om besparingen te realiseren. 

CO2 footprint opstellen 

Ben je overtuigd van het voordeel van de CO2 voetafdruk en CO2 reductie? Laat Kader dan een CO2 footprint opstellen. We gebruiken zoveel mogelijk de expertise binnen jouw organisatie. 

Actueel

Gerelateerd nieuws

Dit moet je weten over de Sustainable Development Goals

Lees verder

De Knegt & Leeflang werkt samen met Kader aan het verlagen van zijn CO2 uitstoot

Lees verder

Hoe Plukon Blokker samen met Kader zijn milieubelasting beperkt

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht