Consulting

CO2-footprint

Veel organisaties maken onnodig hoge kosten door verborgen CO2-uitstoot. Ontdek met een CO2-footprint waarop jouw organisatie de CO2-uitstoot kan verminderen. Dit kan leiden tot flinke besparingen. Soms is de aanwezigheid van een CO2-footprint voldoende en is certificering volgens de CO2-Prestatieladder niet direct nodig. Zet vandaag de eerste stap naar een duurzamere toekomst en versterk niet alleen je impact, maar ook je concurrentiepositie!

Contact
Lees hieronder verder

CO2-uitstoot verminderen

Met de CO2-footprint breng je je impact op het klimaat in kaart. Je krijgt inzicht in waar je reductiemaatregelen kan nemen zodat je een actieve bijdrage kan leveren aan een beter milieu. Ook intern zijn er voordelen: zo bespaar je met de juiste beheersmaatregelen tijd, maar ook kosten voor bijvoorbeeld transport, emissie, energie, papier, water en afval. De CO2-footprint is gebaseerd op de ISO 14064 en het GHG-Protocol én vormt een goed startpunt voor klimaatbewust ondernemen. Ook is het een prima basis voor de uitgebreidere CO2-Prestatieladder.

  • Inzicht in CO2-uitstoot en besparingskansen
  • Versterking van duurzaamheid en imago
  • Praktische basis voor verbeteringen

Vraag jouw CO2-footprint aan

Scope 1, 2 en 3

Bij het opstellen van een CO2-footprint wordt onderscheid gemaakt tussen Scope 1, 2 en 3 emissies.

  • Scope 1 emissies zijn de directe uitstoot van broeikasgassen die voortkomen uit eigen activiteiten, zoals het gebruik van fossiele brandstoffen voor bedrijfsvoertuigen en verwarming.
  • Scope 2 emissies betreffen de indirecte uitstoot die ontstaat door ingekochte energie, zoals elektriciteit, warmte of koeling.
  • Scope 3 emissies zijn de indirecte emissies die verder in de waardeketen optreden, zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts. Denk hierbij aan uitstoot door leveranciers, transport van goederen, gebruik van producten door klanten en afvalverwerking.

Het inzichtelijk maken van Scope 3 emissies wordt steeds belangrijker door strengere wet- en regelgeving, zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze verplicht bedrijven om niet alleen hun directe en indirecte emissies (Scopes 1 en 2), maar ook hun bredere impact binnen de waardeketen (Scope 3) te rapporteren. Dit helpt jouw organisatie niet alleen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook om strategische voordelen te behalen door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering.

CO2 reduceren

Wil je met je inzicht ook een positieve impact maken? Of vragen stakeholders meer dan alleen een footprint?  Dan is een reductieplan ook wat voor jou. Met een CO2-reductieplan zet je doelen, bijvoorbeeld volgens de 1,5°C scenario van het Parijsklimaatakkoord. Daarna breng je in kaart welke reductiemaatregelen de moeite waard zijn voor jouw organisatie en leg je vast wanneer je deze van plan bent uit te voeren. Met een reductieplan maak je een toekomstbestendig kader zodat je kan laten zien je als bedrijf actief bezig bent met klimaatverandering, en je voortgang op je doelen ook kan monitoren.

Persoonlijke aanpak

Onze mensen staan voor je klaar

Ben je benieuwd hoe jij je CO2-footprint kan verminderen en wil je weten wat daarbij komt kijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan voor je klaar.

 088-9951320

 sales@kader.nl

Of vraag direct een offerte aan
Actueel

Gerelateerd nieuws

De VSME: een praktisch startpunt voor duurzaamheidsrapportage

Lees verder

CSRD ingeperkt: wat dat betekent voor duurzaamheidsrapportage via Kader

Lees verder

Versoepeling in de CSRD en de impact op duurzaamheidsrapportage

Lees verder

Persoonlijk

We hebben oog voor onze klanten. Zijn er echt voor de ander. We staan dichtbij en begrijpen wat er nodig is.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Wij kijken vooruit. Onze visie helpt je verder. We denken buiten de bestaande kaders.

Pragmatisch

Wij maken complexe materie begrijpelijk. Staan voor wat we zeggen. Gaan doelgericht aan de slag.

Vakkundig

Kennis en kunde staan hoog in het vaandel. We blijven ons ontwikkelen. Op ons kun je bouwen, en vertrouwen dat het goed komt.