Klantcase

Hoe Plukon Blokker samen met Kader zijn milieubelasting beperkt

Het werken aan duurzaamheidsambities is een continu proces. Kijk bijvoorbeeld naar Plukon Blokker. Hun overkoepelende organisatie, Plukon Food Group vindt het belangrijk om te werken vanuit innovatie, realisme en verantwoordelijkheid. Als één van de grootste spelers op de markt van gevogelte en maaltijden wilde het bedrijf graag meer kennis verwerven rondom de impact van hun product op het milieu en zich certificeren voor de ISO 14001. Onze collega Dirk de Knecht ging daarom de samenwerking aan.

Kennisdeling

Om de medewerkers van Plukon Blokker eerst van meer kennis te voorzien heeft Dirk de opleiding voor milieucoördinator verzorgd. Deze opleiding werd gegeven aan 6 medewerkers, waarbij vier van de afdeling kwaliteit en twee van de technische dienst. Tijdens de lesdagen werd er geleerd hoe je milieu-issues kunt beoordelen en hoe je een compleet milieumanagementsysteem opzet en in stand houdt. Daarnaast is er gekeken naar hoe je milieuvergunningen interpreteert. Plukon heeft een eigen opslag voor gevaarlijke stoffen. Deze is samen bezocht en beoordeeld. Door de theoretische kennis direct door te vertalen naar de praktijk werd duidelijk hoe de nieuwe, opgedane kennis kan worden toegepast.

ISO14001

En dat Plukon Blokker gedreven is om die nieuwe kennis gelijk toe te passen, is duidelijk. Het bedrijf is namelijk ook bezig met het implementeren van het ISO14001 managementsysteem. Zo zijn er onder andere concrete doelstellingen geformuleerd om de milieubelasting te beperken. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van het millieuaspectenregister, ook wel het hart van de ISO14001 genoemd. Dirk zal het bedrijf hier nog tot de zomer bij begeleiden. Door ruimte te geven voor alle ideeën, het zelfstandig opzoeken van richtlijnen en het samen opdoen van kennis is er een prettige werksfeer gecreëerd. Wederom een samenwerking die als succesvol de boeken in gaat.

Meer informatie

Heeft jouw bedrijf ook ambities om milieudoelstellingen te bereiken en kan het daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Contact
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Scope 3 – stoot jouw organisatie meer CO2 uit dan je denkt?

Lees verder

Dit moet je weten over de Sustainable Development Goals

Lees verder

De donut: een model voor context bij duurzaamheid

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht