Information Security

Baseline Informatiebeveiliging Overheid 

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid BIO is per 1 januari 2020 van kracht. De BIO vervangt de verschillende bestaande baselines informatiebeveiliging voor Gemeenten (BIG), Rijk (BIR), Waterschappen (BIWA) en Provincies (IBI). Met de komst van BIO is er dus één baseline voor de gehele overheid, gebaseerd op de internationale norm voor informatiebeveiliging ISO 27001. 

Mogelijkheden voor (IT-) dienstverleners overheid 

Van (IT-)dienstverleners van overheidsorganen kan verlangd worden dat zij voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid BIO. In de praktijk zal dit betekenen dat je kunt aantonen dat de beveiligingstaak die aan hen is uitbesteed veilig is geborgd conform specifieke BIO punten. Kader Group kan je hierin ondersteunen op twee punten:  

  • ISO 27001 certificering dienstenleverancier met punten Baseline Informatiebeveiliging Overheid BIO opgenomen in de Verklaring van Toepasselijkheid; 
  • Het aantonen van toereikend zijn van informatiebeveiliging o.b.v. TPM-verklaring, bijvoorbeeld gebaseerd op ISAE 3402, ISAE 3000 of een SOC audit. 

Onze ervaring en expertise 

Ons team van security & privacy officers beschikt over een jarenlange en brede praktijkervaring op het gebied van informatiebeveiliging en privacy bij onder meer IT-dienstverleners en overheden. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken. 

 

Meer informatie over de Baseline Informatiebeveiliging Overheid?

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht