Certificering

ISO 27701

ISO 27701 certificering toont aan dat je bewust omgaat met privacy en persoonsgegevens en deze veilig verwerkt. De ISO27701 is een certificeerbare uitbreiding op de ISO 27001 norm. In de nieuwe ISO 27701:2019 norm vind je richtlijnen en eisen voor inrichting, implementatie, onderhoud en het continu verbeteren van een Privacy Information Management System (PIMS).

De nieuwe ISO 27701:2019 is een verbetering van je Information Security Management System (ISMS) op basis van aanvullende vereisten.

Meerwaarde van ISO 27701

Met een ISO 27701 certificaat voldoe je ook aan eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De ISO 27701 certificering verduidelijkt daarnaast rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Met de objectieve toetsing van jouw PIMS door een certificatie-instelling toon je aan dat je processen ook daadwerkelijk kloppen. De ISO 27701 norm is alleen te certificeren in combinatie met ISO 27001. Kader Group helpt je graag, zowel met een combinatietraject als met alleen ISO27701.

  • Je voldoet aan de eisen van de AVG
  • Verduidelijking rollen en verantwoordelijkheden
  • Aantoonbaarheid juistheid processen
  • Combinatietraject met ISO 27001

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen

Onze aanpak

Waar het je informatiebeveiliging betreft, heb je ongetwijfeld al veel geregeld en vastgelegd. Mogelijk ben je zelfs al in het bezit van een ISO 27001 certificaat. Om vast te stellen waar je organisatie staat, starten we onze trajecten altijd met een nulmeting. Hierbij lopen we alle informatieprocessen na. Met deze handige analyse kunnen we jouw eventueel bestaande ISO 27001 managementsysteem verder analyseren. Na de nulmeting komen we samen met jou tot een plan om het PIMS op te zetten en implementeren. We kunnen je daarna natuurlijk ook ondersteunen bij de externe audit door je eventuele huidige certificatie-instelling.

  • Persoonlijk
  • Innovatief
  • Pragmatisch
  • Vakkundig
Klantcases

Gerelateerd nieuws

ISO 27001 certificering voor Signify’s Global Software Operations

Lees verder
16/03/2021

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Lees verder

Begeleiding naar ISO 27001, NEN 7510 en ISO 9001 certificering voor The DOC

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig