Certificering

NEN 7510

NEN 7510:2017 certificering toont aan dat op een vertrouwelijke, zorgvuldige en adequate manier met medische gegevens wordt omgegaan. Het is een norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Met NEN 7510 certificering voldoet jouw organisatie aan de wettelijke bepalingen voor patiëntengegevens en aanbestedingscriteria.

NEN 7510:2017 certificering

Informatiebeveiliging volgens de NEN 7510 zorgt voor continue verbetering van je organisatie én zekerheid en vertrouwen voor patiënten, cliënten en opdrachtgevers.

Onze meerwaarde

Onze adviseurs stellen de beheersing van jouw bedrijfsrisico’s centraal. Zo kun je er op vertrouwen dat jouw ISMS (informatiebeveiligingsmanagementsysteem) volgens de NEN 7510:2017 norm ook in de praktijk werkt en je organisatie ondersteunt bij het behalen van jullie doelstellingen. Een door Kader Group opgezet managementsysteem is praktisch, bruikbaar en heeft draagvlak in de organisatie. Kader Group is approved partner van een aantal gerenommeerde certificerende instellingen. Door deze samenwerking kunnen we het moment van NEN 7510 certificering vaak positief beïnvloeden.

Onze aanpak

Ben je overtuigd van de voordelen van informatiebeveiliging in de zorg en begeleiding van Kader Group daarin? Dan begeleiden we je graag in 5 praktische stappen naar NEN 7510:2017 certificering. Hoe lang de doorlooptijd naar certificering is hangt sterk af van de complexiteit en omvang van je organisatie. Wij maken in het certificeringstraject zoveel mogelijk gebruik van de binnen jouw organisatie aanwezige expertise en van wat in de praktijk al goed is geregeld en/of vastgelegd. Zo voorkomen we dubbel werk en is het NEN 7510 certificaat sneller in zicht.

Onze ervaring en expertise

Onze adviseurs begeleiden dagelijks opdrachtgevers in uiteenlopende branches in informatiebeveiligingstrajecten. Soms treden zij op als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of als Information Security Officer. Wij hebben onder meer opdrachtgevers in de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, gezondheidscentra en zorgplatforms begeleid naar een NEN 7510 certificering. In veel gevallen ondersteunen we deze opdrachtgevers ook na het certificeringsmoment, zodat ze blijven voldoen aan de eisen van certificatie en het maximale uit het geïmplementeerde managementsysteem kunnen halen.

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen

Klantcases

Begeleiding naar ISO 27001, NEN 7510 en ISO 9001 certificering voor The DOC

Lees verder

Data van klanten Sweco veilig: ISO 27001 certificering behaald

Lees verder

ISO 27001 certificering voor Signify’s Global Software Operations

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig