Management van Kader houdt zich bezig met diversiteit en inclusiviteit

Diversiteit en inclusiviteit is tegenwoordig een veelbesproken item in de maatschappij. Er zijn veel ontwikkelingen die het belang van dit thema benadrukken. Juist in het bedrijfsleven, omdat diversiteit en inclusiviteit invloed hebben op meerdere prestatie- en HR gerelateerde zaken. Denk hierbij aan omgaan met krapte op de arbeidsmarkt, het kunnen binden en boeien van (potentiële) medewerkers en het creëren van synergie voor optimale prestaties, zowel voor de medewerker als de organisatie. 

Lees hieronder verder

Training 

Het belang van diversiteit en inclusiviteit is Kader niet ontgaan en is aanleiding geweest voor het Safety Culture Team om hierover een training te ontwikkelen. Het doel van deze training is om bewustzijn te creëren. Daarnaast bieden wij handvatten om te werken aan een inclusievere werkplek. Het hebben van waardering en respect voor elkaars individuele verschillen is van cruciaal belang om ons allemaal veilig te voelen.  

Dit was voor Kader het uitgelezen moment om te kijken hoe bewust zij al zijn en wat er nog gedaan kan worden om de werkomgeving inclusiever te maken. De training is daarom uitgerold binnen het management en de HR-afdeling.  

Aan de slag! 

Op ludieke wijze en door middel van interactieve oefeningen werden er rake vragen gesteld en discussies op gang gebracht, zoals: 

  • Wat is mijn realiteit? Hoe had deze er anders uit kunnen zien? 
  • Wat is voor jou een veilige werkomgeving? En hoe toon jij daar je respect? 
  • Welke werksituaties vragen om een inclusieve benadering? En hoe doe ik dat dan? 

Gedurende de training kwamen er mooie discussies op gang, zoals de vraag of iedereen aan het woord komt tijdens een werkoverleg, in hoeverre je eisen kan stellen aan een dresscode op het werk en in hoeverre je het lastig vindt om samen te werken met mensen die er anders uitzien dan jij. Hier werden persoonlijke ervaringen en ideeën over gedeeld. Vervolgens werd ook de vraag gesteld: Wat vindt Kader hier zelf van? Hoe zouden wij hier als organisatie op willen reageren? 

Ik ben blij dat we met een training als deze vooraan lopen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bewustmaking van de thema’s rondom diversiteit zijn essentieel om te komen tot een veilig ondernemingsklimaat en een veilige samenleving voor iedereen. De training zet scherp wat je met je team als focus kunt nemen en laat je op individuele basis een toets bij jezelf uitvoeren. Leerzaam voor jezelf en voor de hele onderneming.

Herman Heller CEO van Kader Group

Moedig in je ongemak 

Naast de mooie discussies is er ook gesproken over privileges die iedereen, bewust of onbewust, in een bepaalde mate heeft. Er is moed nodig om naar jezelf te kijken, dit zorgt enerzijds voor ongemak en anderzijds voor nieuwe inzichten. 

Synergie 

Deze training is de eerste stap geweest naar bewustwording omtrent diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Het zorgt ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van menselijk kapitaal, verbinding en synergie tussen afdelingen, waarbij medewerkers in hun kracht worden gezet. 

Meer informatie?

Wil jij ook werken aan een sociaal veilige werkcultuur en meer diversiteit & inclusiviteit in je bedrijf integreren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar. 

Neem contact op
Actueel

Ook interessant voor jou

01/02/2024

Waarom veiligheidscultuur chefsache is

Lees verder

6 snel toepasbare tips om valgevaar op de werkplek te voorkomen

Lees verder
01/12/2023

Management van Kader houdt zich bezig met diversiteit en inclusiviteit

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht