Consulting

Veiligheidscultuur

De cultuur van een organisatie en het gedrag van medewerkers, beïnvloeden het veiligheidsniveau binnen je organisatie. Het samenspel van overtuigingen, waarden, attitudes en gedrag rondom dit thema noemen we de veiligheidscultuur. Wil je een proactieve veiligheidscultuur? Dan is het belangrijk dat het management en de werknemers zich samen inzetten voor veiligheid. 

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het versterken van de veiligheidscultuur? Goed nieuws: wij zijn expert op het gebied van veiligheidskunde, veranderkunde en gedragspsychologie. Samen voeren we een veiligheidscultuuronderzoek uit en bekijken welke aanpak en uitvoering het beste bij jouw organisatie én situatie past. Vervolgens ontwikkelen we een krachtig, uitdagend en interactief veiligheidscultuurprogramma.

Veiligheidscultuuronderzoek

Heb je nog geen goed beeld van de huidige veiligheidscultuur? Dan starten we met het meten van de veiligheidscultuur. De uitkomsten gebruiken we als basis voor de ontwikkeling van het veiligheidscultuurprogramma. Hiermee kunnen we gericht aan de slag met bijvoorbeeld het veiligheidsbewustzijn, leiderschap of thema’s over sociale veiligheid.  

Goed om te weten: we kunnen het verbeterprogramma afstemmen op de Veiligheidsladder.  

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op!  

Wil je vakkundig advies bij de samenstelling van een veiligheidscultuurprogramma voor de organisatie? Of liever starten met een veiligheidscultuuronderzoek om te meten wat je bedrijf nodig heeft? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. 

Een overzicht  van tools om de veiligheidscultuur te onderzoeken, het veiligheidsbewustzijn te vergroten en/of een veiligheidsprogramma te maken.

Veelgevraagde onderwerpen:

Veiligheidscultuur meten

Ontdek hoe je veiligheidsbewustzijn binnen jouw organisatie kunt verbeteren.

Het veiligheidsbewustzijn

Wij willen veiligheid op een leuke en leerzame manier onder de aandacht brengen.

Diversiteit & Inclusiviteit

Onze workshop helpt bedrijven met de eerste stap naar bewustwording omtrent deze thema's en biedt handvatten om daarmee naar een diverse en inclusieve organisatiecultuur toe te werken.

Safety Leadership

Kwalitatief sterke ‘safety leaders’ creëren een grondig veiligheidsbewustzijn bij medewerkers. Het uitgangspunt? Oprechte betrokkenheid bij veiligheid en die op een actieve manier overbrengen, bewaken én verbeteren.

Sociale Veiligheid 

Sociale (on)veiligheid is een gevoelig onderwerp en vraagt om een nauwkeurige aanpak. Wij geven richting met lef, interactieve trajecten en altijd een heldere relatie met de praktijk van de organisatie.

Veiligheidscampagnes 

Medewerkers op een leuke en leerzame wijze informeren en activeren is dé manier om jouw speerpunten over veiligheid op verfrissende wijze onder de aandacht te brengen. 

Safety Games

Leuk, interactief en effectief om het veiligheidsbewustzijn te vergroten: dat zijn safety games in een notendop. Wij hebben verschillende games ontwikkeld waarin teams met elkaar de strijd aangaan.

Download onze whitepaper

Het geheim van een veilig werkend team

Ben je verantwoordelijk voor veiligheid op de werkvloer — of dat nu in een kantoor, op de bouwplaats of in een fabriek is — dan heb je te maken met groepsdynamiek. Het ene team houdt zich keurig aan de protocollen of arboregels en gaat met elkaar in gesprek, een andere groep medewerkers is zo laks als wat. Waar ligt dat toch aan? Zit het hem in de samenstelling van de groep De leidinggevende? Of toch iets anders? We zoeken het voor je uit in deze whitepaper.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *

Klantcases

Speerpunt Veilig en Gezond werken

Lees verder

De veiligheidsdag bij Chemtura

Lees verder

Veiligheidsobservatietraject bij Liander Logistiek

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht