Consulting

Veiligheidscultuur meten

Wil je de veiligheidscultuur van de organisatie veranderen of verbeteren? Meten = weten! De basis voor iedere verbetering ligt namelijk in het onderzoeken van de huidige situatie. Daarom is belangrijk om te meten hoe de huidige veiligheidscultuur eruitziet.  

Een veiligheidscultuurmeting brengt niet alleen je veiligheidssituatie en -cultuur in kaart, het levert ook een directe bijdrage aan de veiligheidscultuurontwikkeling. We betrekken medewerkers uit alle lagen van de organisatie en nodigen ze uit om hun mening en ervaringen over veiligheid te delen.  

Door dit interactieve karakter ontstaat er een dieper veiligheidsbewustzijn. Bovendien creëer je een groter ‘commitment’ aan geformuleerde verbeteracties. 

Inzicht in je huidige én gewenste veiligheidssituatie  

Onderzoek naar de veiligheidscultuur en het verbeterpotentieel kun je op verschillende manieren uitvoeren. Met onze meting krijg je inzicht in de huidige situatie én in de gewenste situatie rondom veiligheid.  

Ook ontvang je een concreet verbeterplan op maat – hiermee kun je direct aan de slag. Met onze Barometer Veiligheidsklimaat onderzoek je in korte tijd de veiligheidscultuur op hoofdlijnen. 

Kader levert professioneel advies 

Wil je advies over de methode die je moet kiezen om de veiligheidscultuur te meten? Neem contact op met onze adviseurs! 

Bekijk hieronder hoe je de veiligheidscultuur kunt meten. 

Barometer Veiligheidsklimaat 

Met de Barometer Veiligheidsklimaat onderzoek je in korte tijd de veiligheidscultuur op hoofdlijnen. Dit onderzoek kunnen we online uitvoeren. 

Safety Culture Assessment 

Meet de sterke en minder sterke kanten van veiligheid in je organisatie om met elkaar nóg veiliger te werken. Met de Safety Culture Assessment (SCA) krijg je inzicht in de huidige situatie en de gewenste situatie rondom veiligheid. 

Hearts & Minds 

Krijg met een Hearts & Minds veiligheidscultuurmeting inzicht in de huidige positie op de Veiligheidsladder. Op basis van de getoetste veiligheidsbeleving lokaliseer je verbeterpunten om de veiligheidscultuur te verbeteren. 

Actueel

Gerelateerd nieuws

Ongewenst gedrag op de werkvloer: hoe voorkom je het?

Lees verder

Is jouw steiger veilig in gebruik?

Lees verder

Een bedrijfsongeval wat nu? Let op de meldingsplicht!

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig