Consulting

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Gezond en veilig werken begint bij je Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). In dit (digitale) document staan alle arbeidsrisico’s van jouw organisatie. Ook ontwikkel je een Plan van Aanpak voor het minimaliseren van deze risico’s. Het doel van de RI&E? Zoveel mogelijk gezondheidsklachten en ongevallen voorkomen. De Arbeidsomstandighedenwet verplicht de RI&E voor iedere werkgever. 

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie van Kader onderzoekt de belangrijkste arbeidsrisico’s. Daarnaast bieden we een praktisch Plan van Aanpak met maatregelen voor het wegnemen of beperken van deze risico’s. Samen met jou kijken we naar de juiste balans tussen volledigheid en uitvoerbaarheid. 

Digitale RI&E: AMS 

Het ArboManagementSysteem (AMS) is een digitale RI&E. Met het AMS kun je de RI&E zelf uitvoeren. Het AMS vormt een platform voor alle arbo- en preventiezaken. Ook beschikt de software over goede vragenlijsten die aansluiten op branche-RI&E's en op de Arbocatalogus van veel branches. We leveren het AMS met een ongevallen- en incidentenmodule, een managementinformatiemodule en een app.  

Voordelen van het AMS 

Met een digitale RI&E is het geen momentopname meer, maar een up-to-date document dat je organisatie meer richting geeft. Door de online software focus je meer op je veiligheids-KPI’s en kun je bovendien makkelijker en sneller toetsen. Ook zorgt de software ervoor dat je compliant bent én blijft aan de wet- en regelgeving, omdat je altijd een actuele RI&E hebt. De wet is vaak een grijs gebied en met de online RI&E geef je hier eenvoudiger invulling aan. 

Brochure AMS

Download

Je hebt de ambitie om de RI&E’s binnen jouw organisatie goed te regelen. In deze flyer lees je meer over het automatiseren met AMS. 

Download

Toetsing en uitvoering 

Onze gecertificeerde kerndeskundigen toetsen de RI&E volgens de leidraad ‘RI&E-toets‘ van het NVAB. Er kunnen verdiepende onderzoeken nodig zijn om de risico’s goed te beoordelen. In sommige gevallen is dat wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld op het gebied van gevaarlijke stoffen, machineveiligheid en fysieke belasting. De RI&E is wettelijk gezien pas afgerond als ook de verdiepende RI&E’s zijn uitgevoerd. De adviseurs van Kader kunnen helpen bij de uitvoering van deze verdiepende RI&E’s 

De adviseurs van Kader 

Wij trainen onze adviseurs om bedrijfskundig te begrijpen wat jouw bedrijf motiveert. We zetten daarom niet altijd een veiligheidskundige in, maar iemand die past bij jouw organisatie. Bijvoorbeeld een adviseur met een arbeidshygiënische of organisatiekundige achtergrond. Voor de uiteindelijk verplichte toetsing heeft Kader gecertificeerde kerndeskundigen in dienst. 

  • Persoonlijk
  • Innovatief
  • Pragmatisch
  • Vakkundig
Download

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

In deze brochure vind je meer informatie over de voordelen van een RI&E, onze aanpak en jouw verplichtingen vanuit de Arbowet. Door de unieke aanpak van onze adviseurs is de RI&E geen momentopname meer, maar een levend document dat je op elk moment richting en sturing geeft. Zo zorgen we er niet alleen voor dat je voldoet aan de verplichtingen vanuit de Arbowet, maar dat het ook een goed vertrekpunt is voor de invulling van jouw arbobeleid.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
Actueel

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de Safety Culture Ladder 2.0

Lees verder

Whitepaper: Safety Culture Ladder 2.0

Lees verder

Webinar: fysieke belasting

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht