Wetgeving

ISO certificering

ISO normen zijn ontwikkeld om je te helpen jouw organisatie goed te beheren, te leiden en prestaties continu te evalueren en te optimaliseren. Met ISO normen worden eisen gesteld waaraan organisaties moeten voldoen. ISO certificering is een instrument om jouw organisatie continu te verbeteren. Hiervoor dienen processen en procedures in een managementsysteem te worden vastgelegd. De opzet en invoering van het managementsysteem is conform de HLS structuur (High Level Structure) die geldt voor nieuwe ISO normen. 

  • ISO 9001
    ISO 9001 certificering toont aan dat jouw organisatie grip heeft op haar bedrijfsvoering en in staat is procesprestaties en productconformiteit continu te verbeteren.
  • ISO 13485
    Met ISO 13485 certificering toont je aan dat je als fabrikant van medische hulpmiddelen in staat bent een veilig medisch hulpmiddel op de markt te brengen.
  • ISO 27001
    ISO 27001:2017 certificering maakt aantoonbaar dat jouw organisatie informatieprocessen beheerst en dat je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie borgt.
  • ISO 14001
    Met ISO 14001 certificering toont je aan dat jouw organisatie milieurisico’s beheerst en waar mogelijk voorkomt.
  • ISO 50001
    ISO 50001 certificering toont aan dat jouw organisatie in staat is haar energieprestaties continu te verbeteren. De ISO 50001 norm helpt inzicht in jouw energieverbruik te krijgen.
  • ISO 45001
    ISO 45001 certificering toont aan dat jouw organisatie bewust gezond en veilig werkt (G&VW) en voldoet aan internationale wet- en regelgeving voor arbeidsomstandigheden.
  • ISO 22301
    Business Continuity Management waarborgt en optimaliseert de continuïteit van jouw organisatie. Met ISO 22301 krijgt jouw organisatie inzicht in de mogelijke bedreigingen voor jouw organisatie en je bent in staat de gevolgen van calamiteiten te beheersen.

ISO certificaat behalen

Voldoet jouw organisatie aan de eisen van ISO normen, dan kan het ISO certificaat behaald worden en kan het ISO certificaat worden aangevraagd bij een onafhankelijke externe certificatie instelling. Deze instelling toetst de specifieke activiteiten en kijkt of de organisatie daadwerkelijk voldoet aan de eisen uit de ISO norm. Bij een positieve beoordeling wordt het ISO certificaat van de betreffende norm uitgereikt. Na het behalen van het ISO certificaat, kan de organisatie aan haar opdrachtgevers de deskundigheid aantonen met betrekking tot haar product- en dienstverlening. Belangrijk is dat het management zelf dit hulpmiddel actief inzet. ISO certificering bevordert zo het vertrouwen in de kwaliteit van goederen en diensten, zowel binnen als buiten Nederland. Het ISO certificaat zorgt er dus voor dat dit een ‘paspoort’ is waardoor de toegang tot markten (ook internationaal) beter toegankelijk is.

Nieuw

Onze nieuwste artikelen

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht