Consulting

Safety Games

Veiligheid is serious business, maar gelukkig is werken aan veiligheid ook heel leuk! Volgens wetenschappelijk onderzoek is serious gaming een krachtige manier om gedrag en cultuur op een interactieve en dynamische manier te verbeteren. En goed nieuws: Kader helpt je daarbij! 

We gebruiken verschillende spelvormen als veiligheidsspel. Dit vergroot de motivatie en zo ontstaat er een drive om te leren. Deze motivatie en drive staan aan de basis van gedragsverandering en zijn essentieel om medewerkers in beweging te krijgen. 

Leermethode 

Leren door ervaring – in tegenstelling tot luisteren naar een theoretisch verhaal – is een verfrissende manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Bovendien zorgt het sneller voor gesprekken over veiligheid. Safety games dagen deelnemers uit om out-of-the-box te denken. We bootsen de werkelijkheid na met deze interactieve en dynamische manier; zo ontstaat er directe beleving met de praktijk!  

Welke veiligheidsspellen zijn er? 

Kies - afhankelijk van je wens en het doel – voor een langdurige Safety Contest of een korte competitieve Safety Excape Box. Daarnaast hebben we een veiligheidscultuurspel: een workshop die je bijvoorbeeld aan het begin van een veiligheidsprogramma kunt inzetten, om de huidige én gewenste veiligheidscultuur te onderzoeken. 

Safety Contest 

Tijdens de Safety Contest strijd je op een leuke en interactieve manier met elkaar rondom verschillende veiligheidsthema’s. De game heeft prikkelende praktijkopdrachten en door het competitie-element is het effectief om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. 

Veiligheidscultuurspel

Medewerkers op een luchtige manier kennis laten met veiligheid? Kies dan voor het veiligheidscultuurspel. We leggen de basis voor én met iedereen, met als resultaat gedragsregels - gericht op de ‘zachte kant’ van veiligheid. 

Feedbackspel 

Geven medewerkers elkaar feedback? Dan verbetert de tevredenheid, samenwerking en (sociale) veiligheid. Het feedbackspel helpt om samen te praten over gedrag. 

(Online) Safety Escape Box 

De Safety Escape Box is een competitieve spelvorm. Hierin stellen we het veiligheidsbewustzijn en de veiligheidskennis van medewerkers op de proef. Daag medewerkers uit om in teams strijden en als eerste de code van de Safety Excape box te kraken! 

Het veiligheidsspel 

Tijdens het veiligheidsspel discussiëren medewerkers over allerlei veiligheidskwesties die voor jouw organisatie relevant zijn. We dagen medewerkers uit om oplossingen te bedenken en hun ideeën en meningen uit te wisselen. 

Het rad van Onfortuin 

Vinden jouw medewerkers het lastig om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag? Het Rad van Onfortuin is een vrolijke manier om te oefenen met open communicatie. In iedere organisatie is wel iets wat iedereen (stiekem) vervelend vindt, maar nooit iemand durft te zeggen. 

Meer weten? Neem contact met ons op 

Wil jij weten wat Kader voor jou kan betekenen? En ben je enthousiast geworden over de Safety Games? Bespreek de mogelijkheden met onze adviseurs!

Download

Versterken van de veiligheidscultuur

Heb je behoefte aan een goed advies bij de samenstelling van een veiligheidscultuurprogramma voor jouw organisatie? Wil je graag starten met een veiligheidscultuuronderzoek om te meten waar de organisatie behoefte aan heeft? In deze brochure lees je alles over hoe een traject verloopt.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
Actueel

Gerelateerd nieuws

Collega Hanneke Jansen spreekt op het SCL Congres

Lees verder

Whitepaper: Veiligheidscultuur voor jong en oud

Lees verder
18/04/2024

Meld je aan voor het webinar cultuurverandering

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht