Consulting

(Online) Veiligheidsdag of veiligheidsweek

Wil jij de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie versterken? Kies dan voor een veiligheidsdag, -week of -event. Wij geven het veiligheidsthema een boost en brengen dit op een verfrissende en inspirerende manier onder de aandacht.   

Ben je klaar voor een leerzaam en afwisselend (online) programma van een dag of een week, dat het veiligheidsthema in jouw organisatie op de kaart zet? Met een goede mix van activiteiten, lezingen en workshops geven wij jouw event een luchtig karakter. Hierin behandelen we belangrijke veiligheidsonderwerpen en frissen het bewustzijn rondom (bestaande) veiligheidsprogramma's op.

Dit kan de ideale start zijn van een veiligheidstraject. Bijvoorbeeld om een krachtig veiligheidsprogramma te introduceren, of om veiligheid (jaarlijks) extra aandacht te geven. Ons doel? Enthousiasme, draagvlak én verbinding creëren rondom het (nieuwe) veiligheidsbeleid in jouw organisatie.  

Veiligheidsevent leidt tot verrassende inzichten

De leukste en meeste effectieve veiligheidsdag ervaar je als de hele organisatie meedoet: van secretaresse tot machine operator, het liefst in gemengde groepen. Een frisse blik van iemand van een andere afdeling leidt vaak tot verrassende inzichten.

Met een veiligheidsdag of veiligheidsweek kun je: 

  • De veiligheidscultuur en het veiligheidsbewustzijn versterken; 
  • informatie en ervaringen over veiligheid uitwisselen; 
  • gedeelde veiligheidsnormen en -waarden borgen; 
  • de teamgeest versterken.  

Veiligheidsevent op maat  

Wij bieden creatieve en afwisselende events aan. Deelnemers doen mee aan verschillende spelelementen, workshops en lezingen. We stellen het programma samen op; het is altijd op maat. Bovendien zorgen we voor een goede balans tussen theorie en praktijk – tussen denken en doen. Ook is er in de events afwisseling tussen veiligheidstechniek- en gedrag en activiteiten binnen en buiten.  

Tijdens de events zorgen we dat de inhoud aansluit op de actualiteiten van de organisatie. Om je team(s) extra uit te dagen, kunnen we competitie-elementen (Safety Games) toevoegen.  

Terugkerende elementen op het veiligheidsdag zijn bijvoorbeeld een veiligheidscultuurspel, muziek en film, belevingsscenario’s, teambuilding, zelfreflectie, regietheater en oefeningen buiten de deur.  

Enthousiast geworden? 

Wil je meer informatie over de organisatie van een (online) veiligheidsdag of -week? Neem (vrijblijvend) contact op met onze adviseurs!

Kennisbank

Gerelateerd nieuws

De veiligheidsdag bij Chemtura

Lees verder

Veiligheidsobservatietraject bij Liander Logistiek

Lees verder

Veiligheidstraject beloond met certificering op trede 3 van de veiligheidsladder

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht