Klantcase: Bouwgroep Peters BV.

Al ruim 14 jaar een sterke relatie

Onze consultants hebben maar één doel: Jouw bedrijf vooruithelpen. We bieden een helpende hand om de stap te zetten naar die certificering die je graag wilt behalen, dat duurzame doel waar je graag naartoe zou werken of om er zeker van te kunnen zijn dat alle veiligheidsinstructies up-to-date zijn.

Kwaliteitsgericht en veilig werken is een mindset, die we graag samen uitstralen. En dat doen we al ruim 14 jaar samen met Bouwgroep Peters. Als een van de grootste bouwbedrijven in Zeeland bouwen, verbouwen, renoveren en restaureren ze een verscheidenheid aan gebouwen. Ook ontwikkelen ze hun eigen projecten. De kernwaarden van vakmanschap, kwaliteit en het opbouwen van een langdurige samenwerking passen goed bij de waarden van Kader. Wellicht dat we daarom al jaren zo succesvol samenwerken. Dit is een relatie waar we trots op zijn. Samen hebben we ook best wel wat bereikt.

Certificeringen vernieuwen en behouden

Zo hebben we samengewerkt aan het vernieuwen en behouden van de ISO 9001 en VCA**-certificering. Door scherp te blijven op de constant veranderende wet -en regelgeving en samen te kijken naar hoe de processen nog beter kunnen worden ingericht, zijn beide audits opnieuw met succes doorlopen. Het certificaat voor de Safety Culture ladder kan daar nu ook aan worden toegevoegd. Bouwgroep Peters is dit jaar namelijk gecertificeerd voor trede 2. En er ligt, met behulp van de adviseur van Kader, een concreet plan om naar trede 3 te gaan. Samen met de adviseur is er daarnaast ook een veiligheidsmascotte ontwikkeld genaamd ‘Peter’ en zijn er gedragsregels opgesteld. Bouwgroep Peters onderkent dat het continue werken aan en het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en de cultuur zal zorgen voor een nog veiligere en gezondere bouwplaats.

Uitdagingen

Een soepel intern proces is belangrijk, want de bouwsector staat voor talloze uitdagingen. Nieuwe wetgevingen, arbeidstekorten en stijgende kosten maken dat je als bedrijf altijd in beweging moet blijven, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid op de werkvloer. In samenspraak met de directie zijn hier maatregelen voor opgesteld die worden geïntegreerd in het managementsysteem. Zo kunnen we deze uitdagingen proactief aanpakken.

Procesbeheer

Met meerdere certificeringen op zak kan het beheren van alle gegevens best een klus zijn. Daarom is het managementsysteem van Bouwgroep Peters nu volledig geïntegreerd met SmartManSys. De software zorgt voor gestroomlijnde processen waardoor gegevensbeheer gemakkelijk en efficiënt blijft. Doordat het systeem alle data analyseert heb je altijd inzicht in hoe de prestaties kunnen worden verbeterd. Ook de RI&E wordt digitaal verwerkt en onderhouden in het AMS.

Ondersteuning op projectbasis

Ook bij de uitvoering van projecten heb je te maken met kwaliteits- en veiligheidsrisico’s. Deze zijn per project weer anders. Voor een grootschalig nieuwbouwproject waar Peters bij betrokken is, hebben we daarom samen het VGM-plan opgesteld en worden deelplannen van onderaannemers beoordeeld. We bieden veiligheidskundige ondersteuning bij het gehele proces. Het doel is om met elkaar te zorgen dat elke medewerker aan het eind van de dag weer veilig thuis kan komen.

Resultaten om trots op te zijn

Met zulke mooie resultaten kunnen we alleen maar tevreden zijn. De wijze van uitvoeren van kwaliteitscontroles is verbeterd, het evalueren van projecten gaat gemakkelijker en efficiënter en de algehele veiligheidscultuur binnen Bouwgroep Peters is verbeterd. In de komende jaren zullen we onze samenwerking daarom ook blijven voortzetten.

Meer informatie?

Staat jouw bedrijf ook voor een kwaliteit of veiligheid gerelateerde uitdaging, en kan je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

Lees verder

Whitepaper: Gelukkig en gezond personeel met ISO 45001

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht