Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

ARN staat voor: Afvalverwerking Regio Nijmegen. Al sinds 1987 verwerkt het bedrijf huishoudelijk en bedrijfsafval waar vervolgens elektriciteit en warmte mee wordt geproduceerd. Recentelijk is daar nu een installatie voor luierrecycling bijgekomen. In de zoektocht naar de juiste informatie over de verplichtingen vanuit Europese wet- en regelgeving kwamen ze bij Kader terecht. We zijn toen de samenwerking aangegaan voor het opzetten van een CE-traject. Ook gaven we advies op het gebied van machineveiligheid.

Lees hieronder verder

Het opzetten van een CE-traject

Hoewel een CE-traject simpel lijkt, is het tegelijkertijd ook heel complex. Zoals veiligheidskundige Bart al zegt: “Je zou het kunnen zien als een heleboel legoblokjes, waar je aan het eind een mooie toren van hebt gebouwd wat bestaat uit allerlei Europese richtlijnen met ieder zijn eigen invalshoek. Denk aan de Machinerichtlijn & de Laagspanningsrichtlijn”.

Bekijk de video

Arnoud en Bart vertellen over het project

Zoals bij elke klus waren er ook hier weer specifieke uitdagingen. Maar een goede samenwerking en heldere communicatie hebben ervoor gezorgd dat we het project hebben kunnen afsluiten met een behaalde CE-markering. “Dat is een papiertje waarop staat dat we aan de richtlijnen voldoen en dat is belangrijk. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat je grip hebt op risico’s en met een goed gevoel je medewerkers in de installatie kan laten werken.” En dat is, waar wij het bij Kader voor doen. Samen naar een veilige en duurzame toekomst.

Meer infomatie

Kan jouw bedrijf ook ondersteuning gebruiken bij het behalen van de CE-markering? Of ben je opzoek naar advies over de Machinerichtlijn? We helpen je graag op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

“Ik zou Kader zeker aan iedereen aanbevelen want zij zijn zeer deskundig en hebben veel ervaring in dit soort vergelijkebare projecten.”

Arnoud Rozenstraten Technical Engineer bij ARN
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Klantcase Bouwgroep Peters BV. Al ruim 14 jaar een sterke relatie

Lees verder

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig