Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Wanneer we de samenwerking aangaan, streven wij naar een echt partnerschap waar we samen op kunnen bouwen. Veiligheid is namelijk niet na het afvinken van een lijstje geregeld. Een voorbeeld van zo’n partnerschap hebben we met het bedrijf Ouwehand bouw.

Lees hieronder verder

Ondersteuning bij veiligheid

Ouwehand is een ontwikkelende aannemer die de veiligheid van hun dagelijkse werkzaamheden wilde verhogen. Om hierbij ondersteund te worden namen ze contact op met Nedcon. Nedcon, ondertussen onderdeel van Kader group, had een goede reputatie en de juiste expertise in huis om Ouwehand te helpen met de beginfase van het veiligheidstraject. Dit bestond eerst uit ondersteuning bij VCA gerichte taken. Later is er samen een compleet nieuw VCA-beleid opgesteld.

De diepte in

Nadat de audit succesvol was doorlopen, zijn we altijd betrokken gebleven om de certificering te onderhouden. Ook kwamen er nieuwe vragen naar boven. Hoe staat het met de huidige RI&E? Wat doen we in het geval van bodemverontreiniging? En hoe zorgen we ervoor dat onze kwaliteitsstandaard behouden blijft? Zo gingen we steeds meer de diepte in. Veiligheid en kwaliteit gaan namelijk hand en hand. Uiteindelijk werd er daarom ook gewerkt aan ISO gerelateerde vraagstukken. De audit voor de ISO 9001 werd doorlopen en het handboek geactualiseerd. Daarnaast betreedt Ouwehand nu de veiligheidsladder.

Samenwerken met plezier

Het waarborgen van de veiligheid is iets wat je samen met alle betrokkenen op de bouwplaats oppakt, zo zegt Ouwehand. Door dit elke dag samen op te pakken ontstaat er energie, waardoor je met plezier naar je werk gaat en ook nog eens veilig thuis komt. En dat is waar het om gaat. Deze visie past naadloos bij die van Kader. Misschien is dat ook de reden waarom we al jaren met plezier samenwerken. Door een vinger aan de pols te houden, bij te sturen waar nodig en altijd de actuele informatie over wetgeving te verstrekken zorgen we er samen voor dat alle werknemers veilig naar huis kunnen gaan. Natuurlijk is dat niet altijd even makkelijk. Het is best een uitdaging om de focus van ‘dingen doen omdat het moet’, te verleggen naar een bewustzijn over ons eigen gedrag. Weten waarom je iets doet, is daarbij belangrijk. Om dit te bewerkstelligen is er een veiligheidscommissie gestart en worden er regelmatig bouwplaats bezoeken afgelegd.

Kennispartner

Kader helpt Ouwehand als partner voor al hun veiligheid gerelateerde vragen. Zo zorgen we ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken en alles in lijn is met de actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie?

Kan jij binnen jouw organisatie ook ondersteuning gebruiken op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld door het opstellen van een nieuw VCA-beleid? Neem dan contact met ons op. 

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Whitepaper: ISO Harmonized Structure Normen

Lees verder

ISO 9001-certificering: waarom eigenlijk?

Lees verder

Tekort aan veiligheidskundigen brengt medewerkers in gevaar

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht