Klantcase

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lumeco is zowel leverancier als installateur van verlichtingsoplossingen voor de zakelijke markt sinds 2009. Ze bieden duurzame oplossingen en brengen verbeteringen aan bij verlichtingsinstallaties. Het beheersen van milieurisico’s en het verbeteren van milieuprestaties is iets wat daarbij hoog op het lijstje staat.  Kader Group mocht daarom Lumeco ondersteunen bij het behalen van de ISO 14001 certificering.

Het project, dat van juni tot november 2023 duurde, heeft de betrokkene medewerkers van Lumeco wegwijs gemaakt in de materie van ISO 14001. Onze consultant Saskia van Gils werkte samen met Nienke van Die, de officemanager van Lumeco, om door de externe audit te komen. En met resultaat; Lumeco heeft het ISO 14001 certificaat behaald!

Noodzaak kennis ISO 14001

En dat het behalen van de ISO 14001 certificering een prestatie was, wordt duidelijk als je merkt dat het niet zomaar een ‘projectje’ is dat je even tussendoor doet.  Het is belangrijk om tijd te investeren om zaken zorgvuldig aan te pakken. Maar ook heb je specifieke kennis nodig. En laat dat nou nét zijn waar het Lumeco aan ontbrak. Nienke van Die: “Wij zochten een bedrijf dat ons kon ondersteunen bij de ISO 14001 certificering. Via Google vonden we deze partij in Nedcon, later Kader Group. Ons grootste dilemma was tijdsgebrek, maar ook dat er geen kennis over ISO 14001 was. En dat is precies waar Kader ons bij heeft geholpen. Zo hebben we hebben we onze kennis bijgespijkerd en is er werk uit handen genomen. Een uitdaging in het proces was, dat in eerste instantie niet helemaal helder was wat er van ons verwacht werd, maar na een constructief gesprek met Saskia is dat goed opgepakt. Hierna wisten we exact wát we wánneer moesten doen voor het behalen van de ISO 14001 certificering”.

Nienke van Die: “Wij zochten een bedrijf dat ons kon ondersteunen bij de ISO 14001 certificering. Via Google vonden we deze partij in Nedcon, later Kader Group. Ons grootste dilemma was tijdsgebrek, maar ook dat er geen kennis over ISO 14001 was. En dat is precies waar Kader ons bij heeft geholpen".

Nienke van Die - Officemanager Lumeco

Voorbereiding op de externe audit

Bij de start van de samenwerking werden er direct een aantal dagen ingepland dat de consultant bij Lumeco aanwezig zou zijn. De externe audit was immers al gepland en daar moest een boel voor geregeld worden. Zo moest het milieumanagementsysteem voldoen aan eisen uit de ISO 14001 norm, maar ook aan de behoeften van Lumeco. Nienke kon hier direct mee aan de slag, want Saskia zette hiervoor verschillende acties uit. Ook wist Saskia heel veel te vertellen over alle ins en outs van de ISO 14001 norm, wat voor Lumeco zeer verhelderend was. Maar dit was niet alles: ook het managementsysteem werd getest door middel van een interne audit, de directiebeoordeling werd uitgevoerd en alle benodigde documenten vooraf aan de externe audit werden gereed gemaakt. Als laatste werd er een start gemaakt met het combineren van bepaalde documenten en acties voor ISO 9001/ ISO 14001 en VCA**. Waarom zou je immers alles dubbel doen? Door het combineren van documenten hoef je dezelfde zaken niet meerdere keren uit te voeren, het werkt een stuk efficiënter en scheelt bovendien een heleboel tijd. ‘Kortom: een geslaagde voorbereiding als wij het als Kader Group mogen samenvatten!’

ISO 14001 ‘in the pocket…’

Nienke van Die: “Wij zijn ontzettend blij dat we het ISO 14001 certificaat in ‘the pocket’ hebben! We kunnen hier nu op voortborduren. Ook is onze kennis over ISO 14001 aardig bijgespijkerd. De samenwerking met Saskia verliep erg prettig. Een volgende keer zouden we Kader zeker weer inschakelen. Nu we al bekend met hen zijn, werkt dat nog sneller en gaat het nog gemakkelijker”.

Environment & Sustainability

Kom in contact met onze experts

Wil je ook werken aan de milieuprestaties van jouw bedrijf? Zorg er dan voor dat je ook ISO 14001 gecertificeerd wordt. Kader helpt je dit te bereiken! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Actueel

Onze nieuwste klantcases

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Interieurbedrijf KEK certificeert zich voor de CO2 Prestatieladder niveau 3

Lees verder

Het CO2-prestatieladder certificaat voor Voets Groep BV.

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht