Consulting

EED energie audit

Heb je meer dan 250 fte in dienst? Dan is een EED energie audit voor jouw organisatie verplicht vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Met deze audit verzamel je informatie over het actuele energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. Ook bij een jaaromzet hoger dan €50 miljoen of een jaarlijks balanstotaal van hoger dan €43 miljoen ben je auditplichtig.  

Een EED audit moet je iedere vier jaar uitvoeren. Tijdens deze audit bekijken we het energieverbruik van de organisatie: van gebouwen tot processen, installaties en vervoer. De EED audit is wettelijk verplicht. De laatste actualisatie moest vóór 31 december 2020 plaatsvinden. 

Vrijstelling

Is jouw organisatie energie auditplichtig, maar al in het bezit van een ISO 50001 of ISO 14001 certificering - aangevuld met een module energiemanagement? Dan kun je een vrijstelling aanvragen voor het uitvoeren van een EED audit. Heeft jouw organisatie een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat erkend keurmerk? Ook dan hoef je geen audit uit te voeren.  

Waarom kies je voor Kader? 

Kader heeft veel ervaring op het gebied van energiemanagement en duurzaamheid. Hierdoor kunnen wij ook een koppeling maken met managementsystemen, zoals de ISO 14001, ISO 50001, CO2 prestatieladder of een MVO beleid.   

Bovendien houden we van overzicht: daarom leveren we je één overzichtelijke EED rapportage met handvatten voor de volgende stap in energiemanagement, dat past bij jouw visie en beleid.  

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs. 

Klantcases

Gerelateerd nieuws

EED Energie audit voor Huuskes

Lees verder

ISO 14001 certificering en tijdelijke HSE Coördinator voor Pall Medistad

Lees verder

Een MVO beleid en jaarverslag: BusinessBase + Kader

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht