Certificering

ISO 50001 certificering

ISO 50001 is de internationale norm voor energiemanagementsystemen. Hiermee laat je als organisatie zien dat je energieprestaties kan verbeteren. Met de ISO 50001 verminder je energieverbruik, maak je jouw organisatie duurzamer en verminder je energiekosten. Een win-winsituatie! 

Met een ISO 50001 certificering heb je een voorsprong bij aanbestedingen én een vrijstelling van de verplichte energie audit - in het kader van de EU Energie Efficiency Directive (EED). Focust jouw organisatie veel op energieverbruik? En ben je in het bezit van een milieumanagementsysteem? Dan is de stap naar het ISO 50001 certificaat simpel en snel! 

Waarom Kader?  

Kader is approved partner van verschillende certificerende instellingen. Bovendien hebben we goede relaties met andere certificatie instellingen. We versnellen daardoor vaak het moment van certificatie.  

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring. Daardoor kunnen ze het ISO 50001 makkelijk integreren met een bestaand of juist nieuw op te starten managementsysteem - bijvoorbeeld volgens de normen ISO 14001of ISO 9001 

Ook na certificatie is onderhoud van het energiemanagementsysteem belangrijk. Heb je hier in jouw organisatie zelf geen capaciteit voor? Neem contact op met een van onze adviseurs. 

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen
Download

Brochure ISO 50001

Met ISO 50001 certificering voldoet jouw organisatie aan de internationale norm ISO 50001 en het levert jouw organisatie vele voordelen op! In deze brochure tref je informatie over de norm, de voordelen van certificering, de mogelijkheden en de Kader aanpak.

  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
Actueel

Gerelateerd nieuws

De CSRD-beslisboom – dit moet jouw bedrijf doen

Lees verder

Webinar CSRD: wat zijn mijn verplichtingen?

Lees verder

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht