Interieurbedrijf KEK certificeert zich voor de CO2 Prestatieladder niveau 3

Klusbedrijf Erik Kuiper, oftewel KEK is een voorbeeld van een organisatie die de waarde van duurzaam ondernemerschap volledig omarmt. Het familiebedrijf, dat sinds 1999 bestaat, is specialist in interieurbouw. Van de aanvraag van vergunningen, tot de afwerking van vloeren en wanden, het verzorgen van elektriciteit of het plaatsen van de afvoer. Het proces wordt volledig uit handen genomen. Duurzaam werken staat hierbij hoog op de agenda.

Duurzaamheid heeft prioriteit

Zo worden materialen zoveel mogelijk hergebruikt en mocht het dan toch weg moeten, bij het afval gescheiden. De meeste bedrijfswagens zijn elektrisch en worden geladen door 5 dubbele laadpalen. Ook biedt KEK zijn medewerkers een fietsplan om te stimuleren dat ze op een gezonde en schone manier naar het werk komen. Met maar liefst 1298 zonnepanelen wekt het bedrijf daarnaast ook zijn eigen energie op. 

“Op het gebied van duurzaamheid proberen we zoveel mogelijk ons steentje bij te dragen. We vinden het belangrijk om hier koploper in te zijn. Dit is niet alleen goed voor de wereld, maar ook vanuit een financieel oogpunt.”

Rick Kuiper - KEK BV.

Vooruitstrevend met ambities

Zo’n vooruitstrevend bedrijf zien we bij Kader niet elke dag! Voor onze collega Garahnce was het daarom ook een plezier om KEK te mogen ondersteunen. De ambitie was om meer inzicht te verkrijgen in het huidige energieverbruik. Daarnaast lag er de wens om een energiemanagement actieplan op te zetten voor de komende jaren.

Inzicht creëren met een uitdaging

Zoals bij elk project was er zo een uitdaging. Bij het in kaart brengen van het huidige energieverbruik werden verschillende gegevens verzameld die soms lastig te onderscheiden waren. Een deel van de kantoorruimte van het pand wordt namelijk onderverhuurd aan andere ondernemers. Dan is het zaak om te bepalen: Welk deel van het totaalverbruik hoort bij KEK zelf en wat niet? Dat is een puzzel, maar wel één die leuk was om op te lossen.

Een samenwerking met top resultaat

De samenwerking wierp zijn vruchten af, want KEK is nu succesvol gecertificeerd voor het CO2-bewust certificaat! Daarnaast is er een mooi actieplan opgesteld voor de periode van 2022 tot 2027. Het doel is om de uitstoot te verlagen met 95,8%. Daarnaast wil het bedrijf volledig van het gas af. Met de elektrificatie van het wagenpark en de eigen zonnepanelen komen ze daar steeds dichterbij.

Met zulke goede resultaten kunnen beide partijen alleen maar blij zijn. Het management van KEK was vanaf het begin erg betrokken en de samenwerking verliep erg prettig. Wat ons betreft is KEK een voorbeeld van een bedrijf wat duurzaamheid bovenaan zet! En onze samenwerking stopt hier niet. Kader helpt het bedrijf namelijk ook bij de VCA certificering en het voornemen is om in 2024 te starten met het certificeringstraject voor de ISO 9001.

Meer informatie?

Heb jij ook ambities om duurzamer te ondernemen? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste klantcases

Het CO2-prestatieladder certificaat voor Voets Groep BV.

Lees verder

De Knegt & Leeflang werkt samen met Kader aan het verlagen van zijn CO2 uitstoot

Lees verder

Hoe Plukon Blokker samen met Kader zijn milieubelasting beperkt

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig