Certificering

BRL 6000

Met een BRL 6000-certificering garandeer je de kwaliteit van het ontwerp en de aanleg van installaties in de bouwsector. Het is geen norm, maar een beoordelingsrichtlijn onder beheer van InstallQ - een specifiek keurmerk voor de installatiesector. 

Het biedt de zekerheid voor opdrachtgevers en consumenten als installaties duurzaam en veilig zijn ontworpen. Wij begeleiden je naar de BRL 6000-certificering én daarna. Om te blijven voldoen aan de eisen van certificatie kun je periodieke activiteiten uitbesteden aan ons. Zo richt jij je op de corebusiness. Ook kunnen wij het BRL 6000-systeem integreren in aanwezige managementsystemen. 

BRL 6000-21 

Ontwerp, installeer of onderhoud je bodem-WKO installaties? Dan ben je sinds 2014 wettelijke verplicht om een de BRL 6000-21-certificaat te hebben. Daarmee krijg je een Bodem+ erkenning. Wij ondersteunen én adviseren hierin.  

Deel 21 van de BRL 6000-richtlijn beschrijft specifieke eisen voor het ontwerpen, installeren en beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen: zowel voor woongebouwen als utiliteitsgebouwen. Binnen het traject naar BRL 6000-certificering staan we uitgebreid stil bij BRL 6000-21. Sinds 5 juni 2020 is er een nieuwe versie van BRL 6000-21. Voor installatiebedrijven met het BRL 6000-21-certificaat was er een overgangstermijn tot juli 2021. 

Het BRL 6000-certificaat werd tot 2016 door KOMO bekrachtigd. Sindsdien is de eigen naam van InstallQ eraan verbonden.  

Team QHSE Management Systems 088-9951320 Offerte aanvragen

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen
Actueel

Gerelateerd nieuws

Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

Lees verder

Onderhoud veiligheid- en kwaliteitsmanagementsysteem voor Wegenbouw Lansink

Lees verder

Implementatie ISO 9001 en uitvoering RI&E voor Gewoon Bijzonder Twenterand

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht