Consulting

V&G plan uitvoeringsfase

Vanuit het Arbobesluit is een uitvoerende partij verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor álle partijen op de projectlocatie. Een goede samenwerking tussen de verschillende contractors is daarbij belangrijk. Een uitvoerende partij is wettelijk verantwoordelijk om het V&G-plan actueel te houden, de maatregelen die hieruit voortvloeien goed uit te voeren en de samenwerking tussen verschillende partijen te coördineren. 

Verder is een uitvoerende partij volgens het Arbobesluit verplicht om een V&G-coördinator aan te stellen of een externe partij hiervoor in te schakelen. Een voordeel van uitbesteding van de V&G-coördinatie? De uitvoerende partij kan de focus leggen op de kernactiviteit, terwijl een deskundige partij de arbeidsveiligheid tijdens bouwwerkzaamheden coördineert. Dit leidt tot een efficiënte uitvoering van een bouwproject waarbij incidenten, onveilige situaties, overwerk en faalkosten worden geminimaliseerd.  

Ondersteuning van Kader 

Kader ondersteunt bij V&G-coördinatie en veiligheidskundig toezicht tijdens de uitvoeringsfase. Afhankelijk van de werkzaamheden schalen we het veiligheidskundig toezicht tijdens de uitvoering op óf af.  

Op basis van een risico-inschatting en het beschikbare budget voor veiligheid geven we daarnaast advies over de minimale veiligheidskundige inzet om te voldoen aan de randvoorwaarden van veiligheid en wettelijke criteria. 

Waarom kies je voor Kader? 

Het team van Kader bestaat uit op elkaar ingespeelde veiligheidskundigen die uitvoerende partijen ontzorgen bij de overall V&G-coördinatie en het veiligheidskundig toezicht op de projectlocatie. Het team heeft jarenlange en brede praktijkervaring wat betreft begeleiding van opdrachtgevers bij de uitvoering van complexe, grote bouwwerken en installaties. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Klantcases

16/03/2021

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Lees verder
16/08/2022

Veilig en gezond werken als voorbeeld voor Kuijpers Centrale Projecten (KCP)

Lees verder
22/09/2022

Emmi Javelin: een nieuwbouwfabriek ‘op een postzegel’

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig