Consulting

V&G coördinatie

Een goede V&G-coördinatie uitvoeringsfase is belangrijk bij nieuwbouw of verbouw van bouwwerken. Een uitvoerende partij is vanuit het Arbobesluit verplicht een V&G-coördinator uitvoeringsfase aan te stellen. Het voordeel van een V&G-coördinator is dat een uitvoerder zich kan focussen op het primaire proces. Dit leidt tot rust in bedrijfsprocessen. 

Een V&G-coördinator is verantwoordelijk voor een goede en veilige samenwerking tussen de uitvoerende partijen op de projectlocatie. Het takenpakket van een V&G-coördinator bestaat bijvoorbeeld uit werkvergunningssystemen inrichten, werknemers voorlichten, safetyrooms instellen en het V&G-dossier actueel houden.  

Een V&G-coördinator adviseert tijdens de uitvoeringsfase continu over de benodigde ondersteuning op basis van de cyclus van het project. In veel gevallen is een V&G-coördinator een Hogere Veiligheidskundige.  

V&G-coördinatoren van Kader 

De V&G-coördinatoren van Kader zorgen voor een veilige en goede samenwerking tussen werkgevers, werknemers en zelfstandigen die op een projectlocatie aanwezig zijn. 

Ons team heeft veel ervaring in de begeleiding van opdrachtgevers bij de uitvoering van complexe, grote bouwwerken en installaties. Ze hebben jarenlange praktijkervaring op het gebied van projectveiligheid, bouwveiligheid, installatieveiligheid, gebruiks- en onderhoudsveiligheid van gebouwen en installaties.  

In goed overleg met de opdrachtgever zet Kader een junior veiligheidskundige in die de V&G-coördinator of veiligheidsdeskundige ondersteunt bij administratieve werkzaamheden, veiligheidskundig toezicht op de projectlocatie of bij de inzet van toolboxen. 

Download

V&G-coördinatie bij bouwprojecten

Is een Veiligheids- & Gezondheidsplan bij (ver)bouwen een ‘moetje’, alleen nodig zodat aannemers een budget kunnen opstellen? Of toch meer dan dat? In deze whitepaper lees je waarom een V&G-coördinator eigenlijk al bij het maken van de eerste bouwtechnische keuzes van een nieuw op te starten project aan tafel moet zitten.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *

Klantcases

16/03/2021

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Lees verder
16/08/2022

Veilig en gezond werken als voorbeeld voor Kuijpers Centrale Projecten (KCP)

Lees verder
22/09/2022

Emmi Javelin: een nieuwbouwfabriek ‘op een postzegel’

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht