Consulting

Werkplekinspectie

VCA-gecertificeerde bedrijven zijn verplicht werkplekinspecties uit te voeren. Het doel van een werkplekinspectie is om te beoordelen of een werkplek veilig is en voldoet aan geldende normen en wet- en regelgeving. 

Een veiligheidskundige spoort onveilige situaties op en adviseert over maatregelen om het risico op incidenten te beperken. Dit leidt tot minder verzuim door uitval, kostenbesparing en een hogere medewerkerstevredenheid.  

Aan de hand van een onafhankelijke werkplekinspectie krijgen werkgevers een helder en betrouwbaar inzicht in de veiligheidssituatie van een werkplek. Een veiligheidskundige voert de werkplekinspectie uit en geeft praktisch advies over verbetermaatregelen. 

Onze aanpak 

Een veiligheidskundige maakt een uitgebreide rondgang op locatie en interviewt medewerkers om een beeld te krijgen van de veiligheidssituatie op een werkplek, waarbij aandacht uitgaat naar de arbeidsmiddelen, vluchtwegen, risicovolle werkzaamheden en de BHV-organisatie. 

In een inspectiedocument staan de uitkomsten van de veiligheidsronde, de checklist en de interviews. Zodra alle informatie compleet is, maakt de veiligheidskundige het inspectierapport op en adviseert over concrete verbetermaatregelen. 

Onze ervaring & expertise 

De veiligheidskundigen van Kader hebben jarenlange praktijkervaring met het uitvoeren van werkplekinspecties in uiteenlopende branches. Ook hebben we veel specialistische kennis in huis op het gebied van arbeidshygiëne, gevaarlijke stoffen en fysieke belasting. Intern de kennis hierover uitbreiden? Dan kan met één van onze vele opleidingen.

Lees ook onze brochure: Werkplekinspecties met de VGM-CHECKLIST app

 

Klantcases

15/05/2022

Projectondersteuning verduurzaming rijksmonument Shell

Lees verder
16/08/2022

Kader tegen klimaatverandering: ondersteuning van Hitachi ABB Power Grids

Lees verder
16/03/2021

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht