Consulting

Voldoen aan de Richtlijn arbeidsmiddelen

De Richtlijn Arbeidsmiddelen is er om veilig en gezond te werken met arbeidsmiddelen. Bijvoorbeeld met gereedschappen, apparaten, machines en installaties. Deze arbeidsmiddelen moeten in goede staat zijn en op de juiste manier worden gebruikt. De Richtlijn Arbeidsmiddelen zorgt voor een minimaal veiligheidsniveau.  

Uit een goed uitgevoerde RI&E concluderen we vaak dat de belangrijkste gevaren in het machinepark zijn. Toch blijkt in de praktijk vaak dat de risico’s van arbeidsmiddelen onvoldoende of zelfs niet beoordeeld zijn. Het is een pittig proces dat veel kennis vraagt: zowel van de richtlijnen, als de normen.  

Als werkgever ben je vanuit de Arbowet verantwoordelijk voor arbeidsmiddelen die je ter beschikking stelt aan personeel. Ook machines met een CE-markering hebben een goede risicobeoordeling nodig. 

Wat bieden wij jou? 

Kader heeft voor dit belangrijke proces veel expertise in huis. Schakel ons in voor alle werkzaamheden, of een onderdeel ervan. Bijvoorbeeld voor coaching of een training. Met ons heb je als specialist de zaak goed voor elkaar. Daarmee ben je een betere gesprekspartner voor de Arbeidsinspectie én verklein je de kans op (potentiële) problemen. 

Klantcases

08/02/2022

Risicobeoordeling Machinerichtlijn en Richtlijn Arbeidsmiddelen voor Rijkswaterstaat

Lees verder
12/09/2021

CE-Traject motorproefdraairuimte Koninklijke Landmacht

Lees verder
04/03/2019

Risicobeoordeling Operationeel Rijkswaterstaat Bedien- en Begeleidingswerkplek

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig