Consulting

Risico’s bij biologische agentia

Biologische agentia zijn micro-organismen, waaronder bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Ook stoffen die afkomstig zijn van micro-organismen kunnen onder de noemer biologische agentia vallen, zogenaamde toxines. Biologische agentia kunnen leiden tot een infectie, allergie of toxiciteit (vergiftiging).

Voor organisaties is het belangrijk om te weten welke soorten biologische agentia voor werknemers een risico vormen. Als de risico’s bekend zijn, is het mogelijk om risicoverkleinende maatregelen te nemen waardoor werknemers gezond blijven en verzuim afneemt. Bovendien is het vanuit de risico-inventarisatie en -evaluatie verplicht om blootstelling aan biologische agentia te beoordelen.

Wat voor hulp biedt Kader bij biologische agentia?

Onze arbeidshygiënisten brengen biologische agentia in kaart door te meten en door deskresearch, waarbij data van vergelijkbare organisaties van meerwaarde is. De arbeidshygiënisten van Kader ondersteunen bij metingen en bij het opstellen van een RI&E biologische agentia, waarbij de blauwdruk RI&E biologische agentia een leidraad vormt.

Actueel

Gerelateerd nieuws

Collega Hanneke Jansen spreekt op het SCL Congres

Lees verder

Whitepaper: De vertrouwenspersoon

Lees verder

Waarom jonge medewerkers vaker burn-outs krijgen

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht