Artikel

De CSRD-beslisboom – dit moet jouw bedrijf doen

Je hebt vast al wat voorbij zien komen over de CSRD, de Corporate Sustainability Reporting Directive. Maar weet je ook vanaf wanneer jouw organisatie CSRD-plichtig is? En wat je dan precies moet doen? Nee? Volg dan onze beslisboom! In een paar seconden, weet je waar je aan toe bent.

Open beslisboom

De Corporate Sustainability Reporting Directive is een richtlijn vanuit de Europese Unie die bedrijven verplicht om jaarlijks verslag uit te brengen over hun duurzaamheidsprestaties. Met deze CSRD heeft de Europese Unie de stap genomen om de standaarden voor duurzaamheid gelijk te trekken. Gezien de wildgroei aan opvattingen en standaarden die er waren, is dat een goede ontwikkeling. De CSRD biedt je bovendien een kans om een breder beeld van de bedrijfsvoering van jouw organisatie te krijgen.

De CSRD komt eraan, wat nu?

Om je als bedrijf optimaal op de CSRD voor te bereiden, moet je in de aanloop naar het eerste rapportagemoment al van alles organiseren. Zoals het hoofd duurzaamheid van Philips het verwoordt in een interview met het Financieele Dagblad: “Als je niet goed voorbereid bent op CSRD, is het echt een draak.” Snel van start dus! Maar vanaf wanneer moet jouw organisatie rapporteren? Bekijk de beslisboom en volg het antwoord dat bij jou van toepassing is, en je hebt met een paar seconden een eerste advies.

Volg de CSRD beslisboom

Lees ook onze whitepaper: Het CSRD-stappenplan

Voldoen aan de Corporate Sustainability Reporting Directive én continu en systematisch data blijven verzamelen, kan in 6 stappen. Lees de stappen in onze whitepaper: Het CSRD-stappenplan

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en relevante kennisartikelen.

Aanmelden
Relevante artikelen

Ook interessant voor jou

Scope 3 – stoot jouw organisatie meer CO2 uit dan je denkt?

Lees verder

Whitepaper: Het CSRD-stappenplan

Lees verder

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht