Klantcase

Veiligheidsbewustzijn voorop bij nieuwe productielocatie Hessing Supervers

Heb je je weleens afgevraagd waar je caesar salade of wokgroenten vandaan komen? Grote kans dat die uit de VersFabriek van Hessing Supervers komen. Bij Hessing wordt er elke dag gewerkt aan een mooi en gezond versproduct. Van productontwikkeling tot het de band afrolt de schappen in. Onlangs is Hessing verhuisd naar de nieuwe VersFabriek op industriepark Greenport in Venlo. Kader Group mocht hen bij de overgang naar deze nieuwe locatie op verschillende safety-projecten begeleiden.

Projectmedewerker Safety 

In augustus 2022 is onze HSE Professional Arie de Jong vanuit het transitieteam aan de slag gegaan als Projectmedewerker Safety bij Hessing Supervers te Greenport Venlo. Het transitieteam had als taak de soepele overgang naar de nieuwe VersFabriek te begeleiden. Arie is daarbij begonnen vanuit de bouwkeet met het ondersteunen van de Projectleider Safety van Hessing. Veiligheid en het bewustzijn hiervan is immers ook binnen dit bedrijf noodzakelijk. Met de oplevering van het nieuwe pand is het team naar binnen verhuisd. Binnen deze periode is er o.a. hard gewerkt aan het opzetten van de bedrijfshulpverleningsorganisatie inclusief BHV-alarmeringsapp, het Arbeidsomstandighedenbeleid en verschillende deelprojecten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ook heeft Arie zijn afstudeerscriptie voor de opleiding Hogere Veiligheidskunde mogen uitvoeren bij Hessing. Deze afstudeerscriptie laat zien welke risico’s het automatiseringsproces met Autonome Mobiele Robots met zich meebrengt en hoe Hessing deze risico’s kan beheersen. Een zeer nuttig onderzoek, waar Hessing waarde aan hecht! 

Hessing supervers installatie

SHE Specialist 

Aan het einde van de periode als Projectmedewerker Safety heeft Kader Group steeds meer operationele taken uitgevoerd zoals; de operationele ondersteuning van de afdeling Inpak Zakken en het onderhouden van de BHV-organisatie. In augustus 2023 vervulde Kader Group de rol als Safety, Health & Environment (SHE) Specialist binnen de nieuwe VersFabriek. De Projectleider Safety werd kort hierna de nieuwe SHE Manager. Arie: “In samenwerking met de SHE Manager hebben we de SHE afdeling vormgegeven en is er gewerkt aan een veiliger, gezonder en duurzamer bedrijf. Doordat we continu hebben samengewerkt met andere disciplines op het gebied van techniek, kwaliteit en operatie, hebben we kunnen werken aan het veiligheidsbewustzijn binnen de gehele organisatie. 

“In samenwerking met de SHE Manager hebben we de SHE afdeling vormgegeven en is er gewerkt aan een veiliger, gezonder en duurzamer bedrijf. Doordat we continu hebben samengewerkt met andere disciplines op het gebied van techniek, kwaliteit en operatie, hebben we kunnen werken aan het veiligheidsbewustzijn binnen de gehele organisatie”.  

Arie de Jong - HSE consultant bij Kader group

Nieuwe Risico-Inventarisatie en -Evaluatie 

Vanwege het openen van een nieuwe productielocatie was het nodig om een nieuwe Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Ook deze opdracht heeft Kader Group mogen begeleiden. Onze HSE-collega’s Paul Ograjensek en Henk Poortman hebben deze opdracht met veel enthousiasme uitgevoerd. Paul: “Hessing heeft nu een goed overzicht van alle mogelijke risico’s en hoe zij deze kunnen beheersen. En daarmee kunnen zij een veilige en gezonde werkomgeving creëren”. 

Verder bouwen… 

Zowel Hessing Supervers als Kader Group kijken beiden terug op een goede samenwerking. Hessing: “Wat is gestart als een korte samenwerking tijdens de projectfase is uitgegroeid tot een samenwerking van ruim anderhalf jaar. De basis van de SHE afdeling en het Arbeidsomstandighedenbeleid is gelegd, Hessing kan hier de komende jaren verder op bouwen”.  Arie van Kader Group: ”Met de toppers die de kar in Venlo gaan trekken, gaat het verder bouwen op veiligheid zeker lukken. Wij wensen Hessing heel veel succes de komende jaren en kijken terug op een hele fijne periode met prettige samenwerking!” 

Kom in contact met een expert

Ben jij ook opzoek naar veiligheidskundig advies? Of zou je ook willen werken aan een nieuw HSE beleid? Onze consultants staan voor je klaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Actueel

Onze nieuwste artikelen

22/11/2023

Whitepaper: Valgevaar bij bouwprojecten

Lees verder
03/08/2023

Hoe Kader meewerkt aan het veilig produceren van jouw favoriete smoothie

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht