BusinessBase + Kader

Nerds op het gebied van HR- en CRM-oplossingen: zo noemt expertisehuis BusinessBase zichzelf. Ze draaien hun hand niet om voor complexe integraties. Van strategisch advies en architectuurontwerp, 24/7 service, doorontwikkeling en alles ertussenin: hun slimme engineers en ervaren experts fixen het! Wij hielpen deze enthousiaste club met het MVO beleid en daaruit volgend het MVO jaarverslag.  

BusinessBase biedt klanten CRM, Marketing Automation, Customer Insights en Azure-integraties op basis van Microsoft- en Adobe-technologie. Ze zijn actief in verschillende branches voor middelgrote en grote Nederlandse bedrijven en multinationals met een hoofdkantoor in Nederland.

Duurzaamheid

BusinessBase voelt zich al langer medeverantwoordelijk voor het milieu. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt daarom een steeds belangrijkere rol binnen het bedrijf. De organisatie zet actief in op een duurzamere wereld en wil een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn. Daarom stelden ze in 2022 een MVO-beleid op dat zich richt op drie onderdelen: People, Planet en Prosperity.

Environment & Sustainability

Koploper worden op het gebied van duurzaamheid?

Wil je een duurzaamheidsverslag of MVO jaarverslag laten uitvoeren en zo inzicht krijgen in resultaten van MVO en de te nemen verbeteringsmaatregelen? 

Contact Help mij op weg
MVO-werkgroep

MVO-beleidsplan

BusinessBase vroeg Kader om te ondersteunen bij de vertaalslag naar een MVO-beleidsplan. In samenwerking met de ervaren werknemers van BusinessBase ontwikkelden de adviseurs van Kader vervolgens een MVO-jaarverslag.

De adviseurs van Kader hebben in dialoog met de MVO-werkgroep van BusinessBase een stakeholder- en materialiteitsmatrix opgesteld. Tijdens de stakeholdersanalyse is een matrix opgesteld met de groepen stakeholders die direct aan de dienstverlening van BusinessBase verbonden zijn.

Naar aanleiding van de materialiteitsmatrix ontdekten we bovendien de meest materiele thema’s voor BusinessBase: ontwikkeling stimuleren, een veilige werkomgeving én duurzame dienstverlening.

Reactie van BusinessBase

Voor BusinessBase is het project heel prettig verlopen. (Vonden wij ook!) Karima Notten: “De samenwerking met de adviseurs van Kader verliep natuurlijk. Ook gaven ze waardevolle, heldere adviezen. Hierdoor konden we direct concreet aan de slag! Uit het MVO-beleidsplan bleek bijvoorbeeld dat we op verschillende manieren enthousiaste medewerkers kunnen aantrekken én behouden door een integere, betrokken en stimulerende werkgever te zijn.”

BusinessBase wil niet alleen de interne ontwikkeling van medewerkers stimuleren, maar ook de externe ontwikkeling van klanten. Bovendien willen ze een bijdrage leveren aan ontwikkeling in de maatschappij. Karima: “Bijvoorbeeld door een samenwerking met verschillende hogescholen te starten en daar gastcolleges te organiseren.”  

Verder wil BusinessBase naar aanleiding van het MVO-beleidsplan onderzoeken waar reductie en vergroening in het wagenpark mogelijk is en op welke manieren het mogelijk is om gasverbruik te verminderen in samenwerking met de verhuurder.

Eindconclusie?

BusinessBase heeft door het MVO-beleidsplan een document in handen waarmee ze op korte termijn nog meer verbeteringen op het gebied van MVO kunnen doorvoeren. Karima: “De hoop – en ook het uiteindelijke doel – is om het werk voor onze werknemers zo prettig en gezond mogelijk te maken, zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van klanten, zonder de behoeften van toekomstige generaties te negeren.”

Geschreven door...
Garahnce Candel Dekker van Team Environment & Sustainability

Garahnce heeft een passie voor het verduurzamen van jouw bedrijf. Van CO2-reductie tot het behalen van de juiste certificaten. Ben je opzoek naar ondersteuning op één van deze gebieden? Neem dan contact met haar op. 

8 artikel(en)
  • Volg Garahnce Candel Dekker
Actueel

Onze nieuwste artikelen

De CSRD-beslisboom – dit moet jouw bedrijf doen

Lees verder

Webinar CSRD: wat zijn mijn verplichtingen?

Lees verder

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht