AVG wetgeving

De Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG (of General Data Protection Regulation, GDPR) is sinds 25 mei 2018 een feit. Iedere organisatie moet sindsdien voldoen aan deze Europese AVG wetgeving, waarbij alleen noodzakelijke persoonsgegevens mogen op een zorgvuldige manier worden opgeslagen en verwerkt. 

Lees hieronder verder

Bij het overtreden van de AVG wetgeving kan een boete opgelegd worden van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet 

Voldoen aan AVG 

Wil je boetes voorkomen en voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG? Laat Kader je ondersteunen bij het inventariseren van de punten die momenteel binnen jouw organisatie niet conform de AVG wetgeving zijn ingericht. Op basis van deze zogenaamde Privacy nulmeting geeft Kader concrete verbeteradviezen voor verdere optimalisatie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG. De tijdsinvestering en kosten hiervoor zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de maatregelen en de te ondernemen acties om te voldoen aan de AVG wet. 

De privacy nulmeting wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur Informatiebeveiliging. Tijdens de nulmeting komen onder andere het privacybeleid, de verwerking van persoonsgegevens, grondslagen verwerking gegevensbeschermingseffectbeoordeling en de aanwezigheid van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan bod. 

Na het uitvoeren van de privacy nulmeting kan Kader jouw organisatie ondersteunen bij het uitvoeren van Privacy Impact Assessments, het opstellen van een Privacybeleid, het beschikbaar stellen van een Functionaris Gegevensbescherming of het inrichten van een managementsysteem voor privacy en ISO 27001 informatiebeveiliging. 

Wil je meer informatie?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden
Actueel

Gerelateerd nieuws

16/07/2024

Kader Group bouwt dienstverlening uit door overname van Construction Media

Lees verder

Ongewenst gedrag op de werkvloer: hoe voorkom je het?

Lees verder

Is jouw steiger veilig in gebruik?

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht