Blog

Waarom het aanschaffen van een managementsysteem nuttig is voor jouw bedrijf

Managementsystemen. Ze bestaan in verschillende soorten en zijn te implementeren volgens verschillende normen & richtlijnen. Zo bestaat de welbekende ISO 9001, die als doel heeft om de processen binnen jouw bedrijf in kaart te brengen en te monitoren. Hierdoor werken de processen effectief en kun jij producten op de markt brengen die voldoen aan alle wettelijke eisen, maar die ook voldoen aan de kwaliteitsverwachting van jouw klant. Een ander voorbeeld is de ISO 14001, die je helpt om je milieuprestaties te verbeteren. Het implementeren van een managementsysteem biedt dus verschillende voordelen en brengt jouw organisatie voorruit!

video

Waarom je een managementsysteem moet aanschaffen

Het implementeren van een managementsysteem biedt verschillende voordelen:

  • Het brengt structuur aan binnen het bedrijf, zodat processen efficiënter worden ingericht. Dit ondersteund het behalen van de doelstellingen;
  • Medewerkers weten beter waar ze aan toe zijn door een heldere en goed onderhouden documentatie;
  • Het helpt je te voldoen aan de eisen en verwachtingen van (toekomstig) opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Denk hierbij aan brancheverenigingen en bevoegd gezag. Hierdoor heb je ook al een stapje voor bij het winnen van aanbestedingen, waarbij het hebben van een managementsysteem vaak verplicht is;
  • Een managementsysteem, wat je kunt laten certificeren door een onafhankelijke, certificerende instelling, laat zien dat jouw organisatie waarde hecht en zorgt draagt voor een goede kwaliteit van producten en diensten en dat je voldoet aan alle wettelijke eisen;
  • Door een managementsysteem elk jaar te evalueren en om de drie jaar te (her)certificeren, zorg je ervoor dat je up-to-date blijft met de huidige wet- en regelgeving. Ook helpt het de interne processen te blijven verbeteren.

 

Onze werkwijze

Nulmeting: Wanneer we met jouw vraagstuk aan de slag gaan dan beginnen we eerst met een nulmeting. Met deze nulmeting krijg je inzicht in de taakverdeling van het project, de tijd die ervoor nodig is en hoeveel geld het proces gaat kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Plan van aanpak & implementatie: Na de nulmeting weten we waar je op dit moment als bedrijf staat, zodat we een plan van aanpak kunnen maken voor het opzetten en implementeren van het managementsysteem.

Interne audit: Nadat we het plan hebben uitgevoerd en het managementsysteem staat volgt een interne audit. Dit is de voorbereiding op de echte certificerende audit waarmee we toetsen of het systeem zo voldoet aan alle wettelijke eisen en aan jouw eigen behoeften. De beoordeling door de directie is hier ook onderdeel van.

Externe audit: Als volgende stap volt de externe audit door een onafhankelijke instelling. Hier begeleiden we je bij zodat je het certificaat behaald.

Onderhoud: Uiteindelijk, wanneer alles staat en is gecertificeerd, helpen we je ook met het onderhoud zodat het systeem altijd up to date blijft met de norm en voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving.

video

De werkwijze van Kader

Wil jij ook een managementsysteem opzetten?

Ben je geïnteresseerd in het implementeren van een managementsysteem en kan je advies gebruiken bij het gehele proces? Of heb je al een managementsysteem wat je wilt laten certificeren? Wij staan voor je klaar. Onze QHSE consultants hebben alle ervaring en kennis in huis om je op weg te helpen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en relevante kennisartikelen.

Aanmelden
Actueel

Ook interessant voor jou

Whitepaper: ISO Harmonized Structure Normen

Lees verder

ISO 9001-certificering: waarom eigenlijk?

Lees verder

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht