Klantcase

Stantec behaalt CO2 Prestatieladder niveau 5

Stantec levert wereldwijd duurzame oplossingen voor uitdagingen binnen onze leefomgeving. In Nederland biedt Stantec al 35 jaar ingenieursdiensten en projectmanagement gericht op milieu, bodem, afval, infrastructuur, veiligheid en energie. Om intern het duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen zijn onze collega’s Garahnce Candel-Dekker en Marco Kemper aangehaakt om Stantec te helpen bij het behalen van CO2 prestatieladder niveau 5.

In een project van 4 maanden hebben onze collega’s ondersteuning geboden bij het opstellen van de CO2 footprint scope 1, 2, en 3. Ook zijn er ketenanalyses opgesteld en is alle overige documentatie die nodig was voor de certificering, doorgenomen en up to date gebracht. Denk hierbij aan een energiebeoordeling en aan een energiemanagementplan. Hiervoor is veel data nodig. Door de vele locaties die Stantec heeft liep dit soms wat vertraging op. Veel van deze gebouwen worden namelijk gehuurd, waardoor het soms even kon duren voordat alle verschillende gegevens over gas en elektra bij elkaar waren verzameld. Desondanks is het project succesvol afgerond. Door de fijne samenwerking is Stantec zonder tekortkomingen door de externe audit heen gekomen. Hiermee heeft het bedrijf trede 5 van de CO2 Prestatieladder met succes behaald!

Uitstoot tot 0 in 2030

Naast dit succes heeft het project vooral gezorgd voor inzicht in de huidige uitstoot van het bedrijf. Er is er een plan gemaakt om deze uitstoot tot 0 te reduceren in 2030. Dit is een mooie ambitie waar Kader ook in het vervolg bij zal ondersteunen. Stantec zal het project voornamelijk zelfstandig oppakken. Wel zijn er nog een aantal afspraken ingepland waarbij Kader onafhankelijk de interne audit en controles zal gaan uitvoeren.

Heeft jouw bedrijf ook de ambitie om door te stromen naar de volgende trede op de CO2 Prestatieladder?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact Help mij op weg
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Webinar CSRD: wat zijn mijn verplichtingen?

Lees verder

Lumeco behaalt ISO 14001 certificaat met hulp van Kader

Lees verder

Scope 3 – stoot jouw organisatie meer CO2 uit dan je denkt?

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht