Klantcase

ISO 13485 certificering en opvolging

ISO 13485 certificering en opvolging voor Veld Laser Innovations 

Consulting
Medical Devices

Wil jij aantonen dat je in staat bent een veilig medisch hulpmiddel op de markt te brengen? Ga voor een ISO 13485 certificering. 

Neem contact op Advies is nooit ver weg
Materiaalbewerking door lasers

Veld Laser Innovations B.V.

Veld Laser Innovations B.V. begon in de jaren ’80 van de vorige eeuw als pionier met materiaalbewerking door lasers. Het nog altijd groeiende bedrijf streeft er naar laserbewerkingen die voldoen aan de eisen van de technologisch hoogwaardige industrie te leveren aan ruimtevaart, industrie en medische markt. Om de kwaliteit die Veld Laser levert te beheersen én te kunnen aantonen, is de organisatie al jaren ISO 13485 gecertificeerd. 

Met de transitie van de MDD 93/42/EEC naar de MDR 2017/45 werd het tijd voor een update van het kwaliteitsmanagementsysteem. Aan Kader Group de vraag het reeds bestaande kwaliteitsmanagementsysteem te actualiseren, zodat deze voldoet aan de eisen uit de MDR 2017/745 en de ISO 13485:2016. Sinds de initiële certificatie onderhoudt onze adviseur het kwaliteitsmanagementsysteem. Concreet houdt dit in dat hij ongeveer 10x per jaar aanwezig is bij Veld Laser om verschillende acties uit te voeren vanuit het kwaliteitsmanagementsysteem. Zo blijft Veld Laser structureel voldoen aan geldende wet- en regelgeving en is de kwaliteit die stakeholders gewend zijn gegarandeerd.

Medical Devices

Kwaliteitsmanagementsysteem

Voldoen aan de eisen uit de MDR 2017/745 en de ISO 13485:201? Kader helpt het bestaande kwaliteitsmanagementsysteem te actualiseren. Neem contact met ons op!

Contact Help mij op weg
Meedenken

Meedenken met de organisatie 

Naast de verplichte jaarlijkse onderdelen van het onderhoud aan een managementsysteem, zoals een interne audit en een management review, is onze adviseur Yorick ook betrokken bij verschillende vraagstukken en ontwikkelingen binnen de organisatie. Yorick: “Hierbij denk ik mee, zodat de organisatie kan voldoen aan de verwachtingen uit en ontwikkelingen in de medische markt, de eisen uit de EN-ISO 13485:2016 en uit relevante wet- en regelgeving”. 

Organisatie in ontwikkeling 

Wat deze opdrachtgever voor onze adviseur bijzonder maakt? Yorick: “Veld Laser is een relatief kleine organisatie met een vaste club medewerkers. Ondanks haar omvang ontwikkelt de organisatie volop. In enkele jaren zijn een cleanroom, een geconditioneerde werkruimte en een digitaal productievolgsysteem gerealiseerd”.

Actueel

Onze nieuwste artikelen

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Collega Hanneke Jansen spreekt op het SCL Congres

Lees verder

5 tips om je bedrijfscontinuïteit veilig te stellen

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht