Klantcase

EED Energie audit voor Huuskes

Kader heeft voor Huuskes gedurende 2020 een EED-energieaudit uitgevoerd. Europese wetgeving eist van o.a. organisaties met meer dan 250 fte in dienst dat zij hun energiestromen elke vier jaar in kaart brengen met een energieaudit.

Consulting
EED energie audit nodig?

Heb jij meer dan 250fte in dienst? Dan moet je vanuit Europese wetgeving elke vier jaar je energiestromen in kaart brengen met een energieaudit. Wij helpen je daarbij. 

Neem contact op Advies is nooit ver weg
Europese wetgeving

Energieaudit

Europese wetgeving eist van o.a. organisaties met meer dan 250 fte in dienst dat zij hun energiestromen elke vier jaar in kaart brengen met een energieaudit. De audit brengt niet alleen de energiestromen in kaart, maar voorziet organisaties ook van handvaten voor (verdere) verbetering van de energie- & milieuprestaties. Voor Huuskes zijn deze verbeteringen onderdeel van haar MVO-beleid.   

De afgelopen jaren zette Huuskes al beleid en activiteiten op rond de verschillende MVO thema’s. De organisatie rapporteert hier jaarlijks over in haar Rapport Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het onderzoeksrapport dat voortkomt uit de energieaudit ondersteunt de bestaande acties.  

Uitgebreide, maar uitgestelde audit op verschillende productielocaties en logistieke centra 

Het EED-auditonderzoek werd uitgevoerd op 3 productielocaties voor het bereiden van maaltijden en 3 logistieke centra. Een flinke uitdaging, want de audit startte aan het begin van de coronapandemie. Locatiebezoeken, essentieel bij een EED audit, waren daardoor lange tijd niet mogelijk. Uiteindelijk is hier een weg in gevonden en werd in december 2020 het auditrapport opgeleverd.  

De dynamiek waar Huuskes dagelijks mee te maken heeft, van zowel productie van versbereide voedingsmiddelen als 24-uurs logistiek, bood verdere mogelijkheden voor energieverbetering. Deze ruimte voor verbetering zit in de gebouwen, de installaties, de processen en in de keten en is aanvullend op alle acties die door het bedrijf zelf al in gang zijn gezet.  

 

Energie

EED audit laten uitvoeren?

Het maakt niet uit hoeveel vestigingen. Onze adviseurs helpen je met EED audit.

Contact Help mij op weg
Voedingsmiddelen

Huuskes: totaalleverancier en producent

“Als totaalleverancier en producent van voedingsmiddelen in de zorg zijn wij voor de wet een grootverbruiker van energie. Veel ruimte om te besparen op energie is er in onze optiek niet, aangezien het overgrote deel van de energiestromen naar onze koelingen gaat en de voedselveiligheid uiteraard geborgd moet blijven. De deskundige wijze waarop Kader Group de EED audit binnen de diverse vestigingen van Huuskes heeft afgenomen is als erg prettig en als ‘eye opener’ ervaren. De mogelijkheden tot besparen op energie zijn verwerkt in een overzichtelijk rapport en gegoten in een bruikbaar document als onderbouwing van de maatregelen/acties aan de diverse omgevingsdiensten. Samengevat: Kader Group is voor ons een goede partner welke ons volledig heeft ontzorgd met oog voor nazorg!”  – Edwin van der Wal, Hoofd Kwaliteitszorg Huuskes  

Over Huuskes 

Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Gestart in 1956, heeft de organisatie inmiddels zo’n 1000 werknemers in dienst. Door met vakmanschap en liefde de meest lekkere en voedzame producten te bereiden, draagt Huuskes bij aan gezondheid, geluk en herstel. 

Beeldmateriaal: Huuskes 

Actueel

Onze nieuwste artikelen

18/04/2024

Meld je aan voor het webinar cultuurverandering

Lees verder

Waarom het aanschaffen van een managementsysteem nuttig is voor jouw bedrijf

Lees verder
08/04/2024

Ben jij een curlingmanager (of heb je er een)?

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht