Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)

Zijn jouw medewerkers in balans? Als werkgever ben je verplicht om beleid te maken om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te voorkomen of te verminderen. Dit doe je aan de hand van de RI&E. Met dit document breng je alle arbeidsrisico’s in kaart. Maar soms geeft de RI&E onvoldoende zicht op de mate van PSA en de factoren die hierbij van invloed zijn. In dat geval is een verdiepend onderzoek nodig.

Vraag een offerte aan

Voer het PSA-onderzoek uit samen met Kader

Onze ervaren consultants ondersteunen je graag bij het uitvoeren van een volledig PSA onderzoek. Met een deskundige aan je zij weet je dat je niets mist, en nog veel belangrijker: Dat er goed gezorgd wordt voor je medewerkers. Hiermee verminder je het aantal ongelukken en voorkom je verzuim.

  • Advies en hulp van een deskundig adviseur
  • Compliant zonder zorgen
  • Helderheid over planning & budget
  • Minder verzuim en ongelukken

Wat is PSA?

Psychosociale arbeidsbelasting, oftewel PSA, gaat over alle factoren die van invloed zijn op het (mentale) welzijn van je medewerkers. Zitten zij lekker in hun vel? Heerst er een goede werk-privé balans? Of is er sprake van stress of psychische of sociale klachten als gevolg van bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen of een te hoge werkdruk? Door het doen van een PSA-onderzoek krijg je inzicht in welke van deze zaken er spelen op de werkvloer.

Waarom zou je een PSA-onderzoek uitvoeren?

Zonder een PSA onderzoek kunnen problemen zoals bijvoorbeeld stress en psychische klachten onopgemerkt blijven. Dit kan leiden tot ziekteverzuim en op de langer termijn zelfs arbeidsongeschiktheid. Dit wil je als werkgever natuurlijk voorkomen. Daarnaast is een verdiepend PSA-onderzoek verplicht wanneer blijkt dat de RI&E zelf de risico’s onvoldoende in kaart brengt. De RI&E is pas afgerond wanneer ook alle verdiepende onderzoeken zijn uitgevoerd. Als blijkt dat een verdiepend onderzoek nodig is geldt er dus ook een verplichting vanuit de wet.

Hoe gaat een PSA-onderzoek in zijn werk?

Wanneer je Kader inschakelt om je te ondersteunen bij het PSA-onderzoek, zullen we allereerst met je in gesprek gaan om te bepalen hoe het onderzoek wordt ingericht. Uit dit gesprek volgt dan een vragenlijst, die de adviseur zal omzetten in onze enquête–tool. De enquête zal vervolgens worden uitgezet binnen de gehele organisatie zodat er een zo’n breed mogelijk beeld ontstaat over welke zaken er spelen op de werkvloer. Ook zullen we een aantal medewerkers persoonlijk interviewen met een door ons samen bedachte interview vragenlijst. Zo verzamelen we concrete en kwalitatieve informatie over PSA. Nadat alle data is verzameld, leveren wij een overzichtelijk rapport met sterktes en zwaktes en concrete actiepunten. De belangrijkste bevindingen zullen we presenteren aan bijvoorbeeld het MT of de OR.

Ook wanneer en behoefte is aan ondersteuning bij het verwerken van de actiepunten in de RI&E staan we voor je klaar. Daarnaast bieden we begeleiding bij het implementeren van de actiepunten in een PSA-beleid als onderdeel van het algemene arbobeleid van de organisatie.

Hoe lang blijft een PSA-onderzoek geldig?

De RI&E, waar het PSA-onderzoek onderdeel van is, is een levendig document wat belangrijk is om jaarlijks te evalueren en bij te werken. De omstandigheden binnen je organisatie kunnen immers regelmatig veranderen. Zo moet ook het PSA beleid worden bijgewerkt, en is het opnieuw uitvoeren van een PSA-onderzoek soms nodig om aan te tonen of de implementatie van de actiepunten de gewenste verbetering heeft opgeleverd. Maar als je organisatie zich blijft inzetten om de mate van PSA te verminderen, zal een extra verdiepend onderzoek na verloop van tijd wellicht niet meer nodig zijn en is de RI&E op zichzelf voldoende. Dit ligt allemaal aan jouw specifieke situatie en hoe die zich ontwikkeld.

Meer informatie?

Heb je specifieke vragen of wil je meer informatie over het PSA-onderzoek? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.

Contact
Meer lezen over PSA?

Gerelateerde artikelen

Interne of externe vertrouwenspersoon aanstellen? Zo maak je de juiste keuze voor jouw organisatie

Lees verder

Waarom jonge medewerkers vaker burn-outs krijgen

Lees verder

Psychosociale arbeidsbelasting: wat is het en hoe kun je het voorkomen of verminderen?

Lees verder
Persoonlijke aanpak

We helpen je graag!

Ben je klaar om aan de slag te gaan met een verdiepend PSA onderzoek? Vraag dan direct een offerte aan en we gaan samen aan de slag. 

Vraag een PSA-onderzoek aan

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig