Consulting

Hulp bij procesveiligheid assessments

Een assessment is een systematisch en onafhankelijk onderzoek dat mogelijke problemen en risico’s in beeld brengt voordat afwijkingen of incidenten plaatsvinden. Een inhoudelijke deskundige onderzoekt tijdens het assessment of een organisatie of proces voldoet aan een bepaalde standaard of aan best practices.

Tijdens een assessment identificeert een deskundige ook verbeterpunten: wat kan beter en hoe kan het beter? Er zijn drie soorten assessments: een intern assessment, een assessment bij bijvoorbeeld een leverancier en een certificerend assessment. Bij de laatste soort geeft de uitvoerder een verklaring van overeenstemming.

Wat biedt Kader voor ondersteuning?

Kader voert assessments op het gebied van procesveiligheid uit voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld beoordelingen van procesveilgheidsmanagementsystemen, beveiligingsstrategieën, due diligence-trajecten én reviews van risicobeoordelingen. Daarnaast kan Kader ondersteunen bij (ATEX) scenario beschrijvingen, HAZOP, HAZID, LOPA en FS.Ook hebben wij PGS checklisten er beschikking. Denk bijvoorbeeld aan de PGS 15 (opslag van verpakte stoffen) en de PGS 31 (Overige gevaarlijke vloeistoffen – Opslag in ondergrondse en bovengrondse tankinstallaties). Zie meer via PGS beoordelingen.

Wil jij hulp bij een assessment? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Actueel

Gerelateerd nieuws

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder
08/03/2024

Waterstof en explosieveiligheid − dit moet je weten

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht