Consulting

Veiligheidsstudie

Veiligheidsstudies zijn noodzakelijk voor bedrijven die met veel gevaarlijke stoffen werken. Val je als bedrijf onder het BRZO of de ARIE regeling dan ben je wettelijk verplicht om risico's in kaart te brengen en deze tenminste elke vijf jaar te toetsen met veiligheidsstudies.

Noodzaak veiligheidsstudie

Bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen die giftig, ontvlambaar of explosief zijn is het noodzakelijk veiligheidsstudies uit te voeren om zware ongevallen en rambestrijding te voorkomen. Risicobeheersing is alleen mogelijk als je inzichtelijk hebt wat de risico's zijn. 

Wanneer voer je een veiligheidsstudie uit

Veiligheidsstudies voer je al in het ontwerpstadium van een proces of installatie uit. Bij elke belangrijke wijziging aan het proces of de installatie herzie je de veiligheidsstudie of voer je hem opnieuw uit. Wanneer je waarvoor kiest, leggen we uit in het whitepaper Vernieuwing veiligheidsstudies (Proces Hazard Analysis).

Door het in een vroeg stadium uit te voeren ben je in staat grote risico's vaak nog eenvouding te verkleinen. Minder kans op desastreuse ongevallen en vaak tegen beperkte kosten. 

Kader & Procesveiligheid

Het team Technical Safety heeft expertise om diverse veiligheidstudies uit te voeren.

Zo kun je onder andere terecht voor:

Een veiligheidsstudie zorgt ervoor dat je inzicht hebt in de risico's. Ongelukken, incidenten en onnodig oponthoud worden hiermee voorkomen. Je creëert een efficiënt en doelmatig proces. Ook brengt het inzicht in beheersmaatregelen. Je vergroot proceskennis bij betrokkenen en je voldoet aan de BRZO/ARIE wetgeving. 

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met een van onze adviseurs. Wil je daarnaast de kennis van je werknemers intern uitbreiden? Bij Kader Academy bieden we verschillende procesveiligheid gerelateerde opleidingen

Actueel

Gerelateerd nieuws

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder
08/03/2024

Waterstof en explosieveiligheid − dit moet je weten

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig