Consulting

Fysieke belasting

Wist je dat fysieke belasting beroepsziekte nummer twee is? Fysieke belasting is een overmatige belasting van het houdings- en bewegingsapparaat. Dit gaat over het volledige stelsel van spieren, botten, pezen en gewrichten in armen en benen. Wij willen de schade aan het bewegingsapparaat - op zowel korte als lange termijn – met verdiepend onderzoek voorkomen. 

Bij fysieke belasting kun je denken aan overbelasting van het bewegingsapparaat. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij zwaar tillen, onhandige bewegingen, repeterende handelingen of (te) lang staan. Maar naast overbelasting is er ook onderbelasting: bijvoorbeeld bij een administratief medewerker die vaak langdurig zit. Beiden verstoren het evenwicht tussen fysieke belasting en belastbaarheid en kunnen leiden tot klachten en schade aan de gezondheid. 

Hoe helpen wij jou? 

Met onze QuickScan fysieke belasting krijgen we direct een beeld van wat er wel, en niet goed gaat op de werkplek. We kijken doelgericht naar de knelpunten én geven praktische adviezen om de belasting te verminderen. Wanneer het nodig is volgen we dit op met een verdiepend onderzoek. Hierbij onderzoeken we de fysieke belasting volgens internationaal geverifieerde methoden. Daarnaast ondersteunen wij ook organisaties die zelf dit onderzoek willen uitvoeren. 

Actueel

Gerelateerd nieuws

Alles wat je moet weten over de Safety Culture Ladder 2.0

Lees verder

Whitepaper: Safety Culture Ladder 2.0

Lees verder

Webinar: fysieke belasting

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht