Consulting

PGS-beoordeling

Een PGS-richtlijn gaat over handelingen met gevaarlijke stoffen en bevat de belangrijkste risico’s voor het milieu, externe veiligheid, brandveiligheid en gezondheid en veiligheid van werknemers.  

Bedrijven gebruiken deze richtlijnen bij milieuvergunningverlening, het opstellen van regels en toezicht op arbeidsveiligheid, milieuveiligheid en brandveiligheid. In de richtlijnen staan concrete preventieve en repressieve maatregelen waarmee een bedrijf aan wetgeving kan voldoen. 

Tijdens een PGS-beoordeling vindt een analyse plaats over de mate waarin een bedrijf aan eisen en criteria voldoet. Een PGS-beoordeling bestaat uit een rondgang in een organisatie en beoordeling van documenten die betrekking hebben op verschillende fasen van een project. 

Waarom is een PSG-beoordeling belangrijk? 

Een PGS-beoordeling is relevant voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, waarbij één of meerdere PGS-richtlijnen van toepassing zijn. Bijvoorbeeld via het Activiteitenbesluit of een aanwijzing via de milieuvergunning.  

Een PGS-beoordeling is belangrijk, omdat onvoldoende naleving van eisen en criteria in PGS-publicaties kan leiden tot veiligheids- en/of milieuincidenten. Als zo’n incident plaatsvindt, legt de overheid boetes op. Ook kan het niet naleven van eisen en criteria de verzekerbaarheid door verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden. 

Hoe ondersteunen wij jou? 

Kader ondersteunt bedrijven bij een PGS-beoordeling, stelt een beoordelingsrapportage op met een lijst van non-conformiteiten en geeft praktisch advies over de te nemen acties om tot compliance te komen. Bovendien hebben onze adviseurs industriekennis én specifieke expertise om deze beoordelingen snel en effectief uit te voeren. 

Actueel

Gerelateerd nieuws

Brochure: Safety Expert Manager (SEM)

Lees verder
08/03/2024

Waterstof en explosieveiligheid − dit moet je weten

Lees verder

Tijd voor actie! Waar de machinebouwer aan moet werken

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht