Environment & Sustainability

Wat is een CO2 Prestatieladder?

De CO2 Prestatieladder is een certificering voor een CO2-managementsysteem. 

Het managementsysteem bestaat uit 5 niveaus, waarbij je tot en met niveau 3 inzicht zal verkrijgen in de uitstoot van je eigen organisatie en bij niveau 4 en 5 ook onderzoekt wat de uitstoot is in de sector of keten. Elk jaar zal een Certificerende Instelling een audit uitvoeren om het CO2-managementsysteem te toetsen op alle eisen. De CO2-Prestatieladder kan ook gebruikt worden om gunningsvoordeel te verkrijgen bij sommige aanbestedingen, hoe hoger niveau je behaald, hoe meer gunningsvoordeel je kan krijgen.

Waarom een CO2 Prestatieladder

Je kan je laten certificeren voor de CO2-Prestatieladder om inzicht te krijgen in je CO2 uitstoot, je reductie en dit continue te blijven monitoren en verbeteren. Het is een CO2-managementsysteem, wat ervoor zorgt dat je CO2 uitstoot wordt verminderd, waardoor je hiermee bijdraagt aan de klimaatdoelen en indirect ook kosten bespaard. Door inzicht in je verbruik te hebben, zal de investering voor de certificering lagere energiekosten betekenen, besparen op het gebruik van materialen besparen en zal dit innovatie bevorderen.

Benieuwd hoe jij je kan certificeren voor de CO2-Prestatieladder en wil je weten wat daarbij komt kijken?

Is een CO2 Prestatieladder verplicht?

De CO2 Prestatieladder kan verplicht gesteld worden door een klant of opdrachtgever. Vaak wordt bij het gebruik van tenders een verplichting aan het CO2 Bewust certificaat gesteld. Soms wordt er ook gunningsvoordeel gegeven bij een project. Hoe hoger het certificeringsniveau, hoe meer gunningsvoordeel je organisatie kan hebben.

Ondersteuning van Kader

De CO2 Prestatieladder

Benieuwd hoe jij je kan certificeren voor de CO2-Prestatieladder en wil je weten wat daarbij komt kijken?

Contact

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht