Home » Alle vacatures » Vacature Lead Communications

Vacature Lead Communications

Opleidingsniveau WO (Universitair) HBO
(Werk)ervaring Senior
Minimum aantal jaar ervaring 6
Business Unit Kader Group | Framework for Positive Change
Locatie Zeist
Aantal uur 36 - 40
Contractvorm Bepaalde tijd
Met mogelijkheid tot vast dienstverband
Salarisrange € 3.147 - € 5.274
Op basis van kennis en ervaring
Datum 01-05-2022
Sluitingsdatum 31-05-2022

Introductie

Door organisaties te verbeteren draagt de Kader Group bij aan een wereld die klaar is voor de toekomst. We maken wetten en regels toepasbaar, en doelstellingen en ambities haalbaar. Zo creëren we samen een betere omgeving om in te werken en te leven, en een toekomstbestendige wereld om aan volgende generaties door te geven. Innoveer jij met ons mee?                                

Wat ga je doen?

Het doel van de functie Lead Communications is het (mede) vormgeven van een professioneel communicatiebeleid, zowel intern als extern. Dit doe je o.a. door de directie proactief te ondersteunen bij de communicatie rondom overnames, het redigeren van teksten van de Kader Group, het ondersteunen van Groepsfuncties bij communicatie rondom veranderingen binnen de organisatie, een leidende rol te nemen in crisiscommunicatie, en het opstellen en tot uitvoering brengen van het PR en/of Corporate Communications beleid. Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directie en management inzake communicatiebeleid, zoekt afstemming met HRM omtrent Employer Branding, en je adviseert het management van de uitvoerende teams over communicatie in de breedste zin van het woord. Door jouw ervaring en kijk op de business signaleer je snel nieuwe kansen op communicatievlak en pik je trends in de markt snel op. Je analyseert feilloos resultaten van ons intranet en interne campagnes en koppelt dit terug aan de Group Marketing Manager. In jouw functie onderhoud je contacten met o.a. de directie, business unit managers, operationeel managers, HRM, Group IT, Finance, en externe leveranciers.                             

Hoe ziet jouw werkdag bij Kader Group eruit?

Je werkt afwisselend thuis en op kantoor, vandaag is een kantoordag! Je loopt naar je werkplek en bekijkt meteen hoe vaak jouw intranetbericht over een overname gelezen is en duikt de statistieken in. Je krijgt spontaan ideeën om het intranet nóg professioneler op te zetten en bedenkt hoe je de zichtbaarheid van jouw berichten kan vergroten. Je haalt een kop koffie en komt een directielid tegen. Kort bespreek je wat er momenteel speelt. Je hebt meteen een idee voor een interview met de directie om onze collega’s op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen binnen Kader Group! Je hebt daarna een overleg met de HR manager en Recruiter: jullie willen meer aandacht voor de huidige vacatures, want Kader Group groeit snel. Je hebt al een aantal contentideeën om Kader Group als interessante werkgever te positioneren en werkt deze uit. Samen bepalen jullie de te nemen acties en hangen er een planning aan. Na het overleg zet je meteen de eerste acties uit voor een vliegende start.

Je gaat verder met het plan om interne communicatie binnen de Group te professionaliseren, met als doel om meer verbinding te creëren. Dit bespreek je samen met de Marketing Manager. Samen komen jullie met het idee om een maandelijks koffiemoment in de studio te organiseren, met de CEO. Deze content weet je feilloos via de juiste kanalen in te zetten, zodat het iedereen bereikt. Je kijkt uit naar de volgende dag die in het teken staat van teksten redigeren zodat alles in de juiste ‘tone of voice’ staat. Je levert een onmisbare bijdrage aan het bouwen van een sterk merk!

Wie ben jij?

Om van deze functie een succes te maken ben je bij voorkeur wetenschappelijk opgeleid (WO), maar bezit je minimaal een diploma op HBO niveau. Gezien de senioriteit die deze rol vraagt breng jij minimaal 6 jaar relevante werkervaring met je mee. Daarnaast beschik je over een aantal onmisbare eigenschappen. Je bent creatief, proactief, daadkrachtig, en zelfstandig. Je bent strategisch onderlegd, toont initiatief, signaleert nieuwe benaderingen en bent in staat vernieuwend te werken. Door jouw klantgerichtheid en overtuigingskracht weet je interne en externe stakeholders mee te krijgen in jouw ideeën.                             

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een afwisselende werkweek van 36 tot 40 uur, in een groeiende organisatie met een informele werkomgeving en enthousiaste collega’s. Je zult werkzaamheden verrichten voor verschillende business units met als vaste standplaats Zeist. Het bijbehorende salaris is gebaseerd op kennis en ervaring, daarnaast bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen (op fulltime basis), een aantal collectieve vrije dagen, een 50/50 pensioenregeling, fietsplan, en een vitaliteitsregeling.                             

Wie zijn wij?

Kader Group verbetert de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties, zodat een ieder goed kan zorgen voor mens, milieu en maatschappij.

Dat doen we met onze consultancy & interim diensten, digitale oplossingen en opleidingen op de gebieden kwaliteit, veiligheid & gezondheid, cyber security en milieu & duurzaamheid. Onze missie: het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving om door te geven aan toekomstige generaties. We zijn daarin pragmatisch, innovatief, persoonlijk en vakkundig.

Kader Group startte in 1994 en bestaat inmiddels uit ruim 300 gedreven medewerkers. Vanuit onder meer 3 business units helpen wij onze opdrachtgevers bij te dragen aan een betere leefomgeving:

 • Academy
 • Consultancy & Interim
 • Digital

Naast Kader hebben we verschillende merken binnen de Kader Group:

 • AAB: praktische trainingen op het gebied van veiligheid, arbo, milieu, management en communicatie;
 • D&F: een expertisebureau op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid en veiligheidscultuur;
 • Smile: online software voor grip op risico’s;
 • Nedcon: Organisatieadvies in kwaliteitsmanagement, arbo & veiligheid.
 • DonBureau
 • Raatwerk
 • BMGRIP
 • Certification Experts

Kader heeft diverse vestigingen verspreid over Nederland.

De cultuur binnen Kader kenmerkt zich als open, professioneel en resultaatgericht. Wij vinden de menselijke verhoudingen onderling belangrijk.

Solliciteren

Denk jij dat je het verschil kunt maken voor Kader Group? Stuur dan je sollicitatie met cv, t.a.v. onze corporate recruiter Danny Andriese.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.