Consulting

Veiligheidsladder

Inzicht krijgen in de veiligheidscultuur binnen je organisatie is belangrijk om veilig en gezond te kunnen werken. De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm om te weten hoe veiligheidsbewust jouw organisatie is. Het doel van de Veiligheidsladder is om onveilige situaties, verzuim en gezondheidsschade te beperken. 

De Veiligheidsladder is een groeimodel en bestaat uit vijf laddertreden: hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid, hoe hoger de score. Met de Veiligheidsladder ontdek je de veiligheid van jouw organisatie, verklein je het risico op ongevallen én incidenten met schade of letsel tot gevolg. 

Wij bieden verschillende mogelijkheden om in haalbare stappen jouw veiligheidscultuur te versterken. Met een unieke mix van expertise rondom technische, organisatorische en gedragsmatige veiligheid vergroten wij de kans op succes in jouw organisatie.  

Nulmeting 

Om te kunnen beoordelen waar jouw organisatie op de Veiligheidsladder staat, beginnen we altijd met een nulmeting. Hiermee ontdek je in welke aspecten jouw organisatie goed scoort en waar je kunt verbeteren. De uitslag van de nulmeting is een rapportcijfer dat overeenkomt met een laddertrede van de Veiligheidsladder.  

Na de nulmeting heb je een concreet actieplan met haalbare stappen om te groeien naar de gewenste laddertrede. Met dit plan ben je in staat zelf acties uit te zetten of samen met ons een verbetertraject op te starten. De intensiteit van de begeleiding kun je naar wens invullen. 

Opleiding interne auditoren 

Met een veiligheidsaudit onderzoek je op systematische en objectieve manier de ontwikkeling van veiligheid en gezondheid binnen je organisatie. Veel bedrijven laten dit door een externe partij uitvoeren, maar een interne veiligheidsaudit is net zo effectief.  

Om medewerkers bij de veiligheidscultuur te betrekken, kun je interne auditoren aanstellen. Wij helpen graag bij het opleiden en trainen van deze medewerkers.  

De deelnemers leren: 

  • de eisen en achtergrond van de Veiligheidsladder kennen; 
  • hoe ze de verschillende elementen op de Veiligheidsladder kunnen scoren;
  • hoe ze het veiligheidsbewustzijn in de eigen organisatie kunnen versterken;
  • de essentiële communicatieve vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van een onafhankelijke en effectieve audit. 

Governance Code Veiligheid 

Steeds meer bouwbedrijven, aannemers en onderaannemers hebben de GCVB ondertekend of onderschrijven de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Dit betekent dat deze bedrijven zich geconformeerd hebben aan certificering volgens de Veiligheidsladder voor 1 januari 2022. Vanuit deze code is het vanaf 2025 verplicht om tenminste trede 3 behaald te hebben. We bieden een QuickScan aan om hierbij te helpen.

Team QSE Management Systems 088-9951320 Offerte aanvragen
Download

Brochure Veiligheidsladder

In de brochure Veiligheidsladder tref je informatie aan over onder andere de norm, de voordelen, de mogelijkheden om je optimaal te bedienen bij het versterken van jouw veiligheidscultuur.

Contact

Velden met een * zijn verplicht

Actueel

Gerelateerd nieuws

Whitepaper: ISO Harmonized Structure Normen

Lees verder

De weg naar ISO 9001 certificering

Lees verder

ISO 9001-certificering: waarom eigenlijk?

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht